NEAO-KP-1-2023/10-000417

Mozgó Hidak pályázat

A pályázat címe: „Mozgó Hidak”

A megvalósítani kívánt cél rövid tartalmi leírása:
A projekt célja, komplex környezettudatosságot erősítő, személyiségfejlesztő, közösségépítő programok megvalósítása. A tervezett programelemek a sporttevékenységek köré épülnek, segítve a sport mindennapi életbe való beépülését, az egészséges életmód iránti igény erősödését, összeköti őket az, hogy közös témát, az ökotudatosságot, az újrahasznosítás, az állatvédelem témáit dolgozzák fel. A projekt résztvevőinek a közérzetét javítják a megvalósítandó, aktív tevékenységre épülő, kikapcsolódást, feltöltődést biztosító programelemek, miközben a közösségépítés is megvalósul.

A pályázat milyen társadalmi szükségletet kíván kielégíteni, valamint annak a társadalmi hatása:

Programjainkkal olyan hagyományt teremtünk, amelyek a résztvevő családok, iskolai, óvodai közösségek összefogását erősítik. Olyan közös gondolkodást, szemléletet erősítünk, amelyek hatására a családok szabadidejüket hasznosan töltik el, gyermekeik ismereteit gazdagítják. A tervezett tevékenységek elősegítik a résztvevők sporttevékenységének erősítését, az egészséges, ökotudatos szemlélet kialakítását, magatartásának formálását. Városunk, városrészünk közösségi életét gazdagítják, segítik a társadalmi esélyegyenlőség érdekében történő szemléletformálást. Programjainkkal ösztönözzük a fiatal generációt az egészséges állapot örömteli megélésére, a pozitív
gondolkodásra, megismertetjük a szabadidő hasznos eltöltésének egyéb formáit. Fejlesztjük az együttműködést, kötődést, az összetartozást. Erősítjük a generációk közötti együttműködést, segítjük a felnőttekkel, a társakkal való kapcsolatépítést. Összességében mindezek hatása a szemléletformálás, közösségépítés, hagyományok teremtése, esélyegyenlőség területén szemléletformálás. A hét rendezvényből álló programsorozatot a fő témájuk kapcsolja össze.

A Most mutasd meg! – tehetségkutató programra a széchenyivárosi óvodásokat, általános-, középiskolásokat, és a városrészben lakókat várjuk. A fellépők megmutathatják nagyobb közönség előtt tehetségüket, lehetőséget kapnak a kapcsolatépítésre. Hagyományteremtő céllal alapította és szervezi meg a pályázó a Törös Olga Torna Emlékversenyt, a kecskeméti és Kecskemét környéki óvodás-általános
iskolás gyermekek számára. A rendezvénnyel méltó emléket állítunk Törös Olga olimpiai bronzérmes tornásznak, a MOB női életműdíjasának, Kecskemét város díszpolgárának, akinek az eredményei példaként szolgálnak a fiatal generáció számára. A Lánchíd-Darvas Terematlétika verseny az 10-18 éves korosztály, míg a Tapsifüles kupa az 6-10 évesek megmérettetése. Lehetőséget kapnak a résztvevők a bemutatkozásra, barátságok alakítására, a közösségformálásra, az egészséges életmód fejlesztésére, a szabadidő hasznos eltöltésére.

A Mozdulj Ovis! rajzversenyt a kecskeméti és Kecskemét környéki óvodák nagycsoportosainak hirdetjük. A pályázat témája a szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás bemutatása képregény formájában. A győztes rajzok díjátadóval egybekötött kiállítás formájában kerülnek bemutatásra a TheShow családi rendezvényen. A Lánchidas
sportolgató rendezvényre a kecskeméti és Kecskemét környéki óvodák nagycsoportos óvodásainak 3 fiúból és 3 lányból, valamint 1 óvónőből álló csapatai nevezhetnek. A nagy hagyományokkal rendelkező játékos sportvetélkedő feladatait az ökotudatosság, az újrahasznosítás, az állatvédelem kerettémái köré építjük. A TheShow családi vetélkedőre a pályázó alapítvány által támogatott iskola tanulóit, a tanulók családját, a városrész lakosait vonjuk be.

Az esemény programelemei: kvízjáték gyermekek, felnőttek részére, kézműves foglalkozás az újrahasznosítás jegyében, családi sportvetélkedő, több állomáson megvalósuló ügyességi sorversenyekkel.

 

Anyagjellegű ráfordítások: 1.185.587 Ft
Beszerzések, beruházások, felújítások: 314.413 Ft
Összesen: 1.500.000 Ft 

A program a magyar kormány támogatásával a

„Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című pályázati kiírás támogatásával valósult meg.

A támogatás kedvezményezettje a Mozgó Diák Alapítvány, NEAO-KP-1-2023/10-000417 azonosítószámú, „Mozgó hidak” című pályázata.

Scroll to Top