Tantárgyi eredmények

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

Sajtómegjelenés

A LÁNCszemek ismét a legjobbak között!

Az idei tanévben 29. alkalommal hirdették meg a Kecskemét Város Polgára Leszek helytörténeti és műveltségi vetélkedőt. Három írásbeli feladatlap és egy képzőművészeti forduló eredménye alapján juthattunk a legjobbak közé a döntőbe, amelyet 2024.március 27-én rendeztek a Béke Általános Iskolában. Tanulóinknak széleskörű ismeretekről kellett számot adniuk a város történetétől kezdve az előadói feladatokon át a kecskeméti zöld övezetekről szóló ismeretekig. Felkészítő tanárként nagyon jó volt megtapasztalni, azt a lelkesedést és szorgalmat, ahogyan a tanítványaim készültek a megmérettetésre. A Láncszemek csapata: Nemes Nóra és Halász Tamás a 6.b osztályból , Szabó Boglárka és Holló István a 6.c osztályból dobogós, harmadik helyezést ért el. Szeretném megköszönni kollégáim: Bendéné Kiss Edit és Tóth-Ivicz Netta segítségét is, valamint Fodor Balázs (6.b), Keresztes Klaudia (6.b) és Huszti-Polgár Elizabet (6.c ) segítő munkáját is.

                                                                                                      Vinkóné Lakatos Rita

                                                                                                            felkészítő tanár

HAJRÁ LÁNCHÍD !

Rajzos sikerek!

A Kecskeméti Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája idén is meghirdette rajzpályázatát melynek mottója: „A tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fesse a nevető földet.” Iskolánk felső tagozatos diákjai közül Nemes Nóra 6.b osztályos tanuló különdíjban részesült.
Gratulálunk!

Felkészítő pedagógus: Tóth-Ivicz Netta

Városi Petőfi Sándor Szavalóverseny

Holló István a 6. c osztály tanulója. Pölös János felkészítésével a tavaszi félévben 2 versmondó versenyen is indul. Ebből az 1. versenyen már túl is van, hiszen 2024. március 13-án rendezték meg a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a „Városi Petőfi Sándor Szavalóversenyt”. István ezen a versenyen egyedüliként képviselte a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolát. Petőfi Sándor egyik kevésbé ismert, szellemes versét mondta el, melynek címe:” Ezrivel terem a fán a meggy”. Sajnos az 5. 6. osztályos korcsoportban nem állhatott fel a dobogóra. Nagyon erős mezőnyben maradt alul társai mellett. Ennek ellenére nagy szeretettel gratulálunk neki és további jó felkészülést kívánunk a következő megmérettetésre, amely a városi versmondó verseny lesz.

Megyei Matematikaverseny döntő

Csujok Ida,  4.a osztályos tanulónk a Megyei Matematikaverseny döntőjén Bács-Kiskun vármegyében a 4. évfolyamosok között általános iskolai kategóriában 5. helyezést ért el.

Felkészítője: Kovrig-Szabó Ivett

Ida, nagyon büszkék vagyunk Rád! Csak így tovább! Hajrá Lánchíd!

Famous People in the English Speaking World

Papp Dorina és Szerencsi Petra 5.b. osztályos tanulók részt vettek a Hebe Kft. által meghirdetett angol nyelvű levelezőversenyen. A verseny címe: Famous People in the English Speaking World. A feladatlapok szókincsfejlesztő, ismeretterjesztő, íráskészség fejlesztő valamint szövegértési feladatokat is tartalmaztak, melyek nagyon kreatívak voltak. A versenyre kétfős csapatként jelentkeztek a lányok, a feladatok elkészítésére négy hét állt rendelkezésre. A versenyt 5 nyelvi szinten indították, ezért jelentkezés előtt megcsinálták a szintfelmérő feladatsort, hogy lássuk mi a legmegfelelőbb számukra. Az eredmények alapján alkalmasnak láttam őket a B1-es szintű feladatsor elkészítésére. Ami elég nagy szó, mert az 5. osztályos korcsoport általában véve inkább A1 vagy A2 szinten képes a nyelvet a gyakorlatban alkalmazni. Az elkészült megoldások beküldése után három héttel megküldték számunkra az eredményt. Bár a tanulóknak nem sikerült az első három helyek egyikét megszerezni, de úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk az elért eredménnyel. Ezen a szinten a legtöbb versenyző idősebb volt náluk, és az hogy a középmezőnyben tudtak végezni, az igazán szép teljesítménynek számít.

Lánchidas siker a FIRST LEGO League Explore versenyen!

Nagyon büszkék vagyunk robotika szakkörös diákjainkra, akik a FIRST LEGO League Explore versenyén képviselték iskolánkat. A Szigetszentmiklóson 2024. február 24-én megrendezésre kerülő kiállításon kategóriánk megmérettetésén felül módunkban állt megtekinteni a Challenge robotika verseny magyarországi elődöntőit, mely további motivációt adott a gyerekeknek. Hat fős csapatunk idén „A legjobb kódolás” díját nyerte el.

Csapattagok:

Babkovits Gellért 4.a

Pászti Lilla 4.a

Szabó Dorka 4.a

Szalontai Brendon Krisztián 4.a

Tonté Tamás Dániel 4.c

Tót Benjámin 4.c

 

Felkészítő pedagógus:

Botka Annamária

 

Köszönjük a támogatást az EPAM Magyarországnak, a HELLO World Egyesületnek, iskolánknak és a szülőknek!

Hajrá Lánchíd!

Táblajáték olimpia

Február 8-án iskolánk 2 tanulója, Kovács Márk 6. osztályos és Péczeli Dorina 7. osztályos tanuló részt vett a Zrínyi Ilona Általános Iskola által szervezett Táblajáték olimpián.

Péczeli Dorina 3. helyezést ért el.

Gratulálunk!

Felkészítő: Liziczai-Gulyás Vera

Idei sikereink a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen

Iskolánkból az idei Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóján 3-tól 8. évfolyamig egy-egy csapattal vettünk részt. Minden csapatunk ügyesen helyt állt a versenyen. Nagy örömünkre 2 évfolyam is bekerült a legjobb 10 csapat közé.

Az 5. évfolyam 9. helyen, a 7. évfolyam 5. helyen végzett.

 • Az 5. évfolyamos csapatuk tagjai:

Kovács Bence, Kovács Botond, Sáfrány Gergely, Vizeli András 5. a osztályos tanulók

 • A 7. évfolyam csapatának tagjai:

Ilyés Zoé, Karsai Gabriella, Kovács Kamilla, László Kincső 7. a osztályos tanulók

Felkészítő Kolléga: Bendéné Kiss Edit

Gratulálunk! 

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Lánchidas szavalók Szabadkán

Az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete Himnusz és Szózat szavalóversenyt hirdetett, amelyre 2023. december 9-én került sor a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dísztermében 10 órai kezdettel.

 1. éve az adventi időszakban azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy a magyar nyelvi kultúrát, szellemi örökségünket ápolja a magyarságunk megőrzése céljából.

Kecskemétet Varga Johanna (8.a) és Gyenes Lilla (8.c) képviselte a nyolcadikos osztályosok döntőjén. Szavalásukat elismerő oklevéllel jutalmazták. Gratulálunk az eredményükhöz és köszönjük a felkészítő tanárok: Vinkóné Lakatos Rita és Pölös János munkáját.

HAJRÁ LÁNCHÍD!

KicsiNagykövet

Iskolánk az idei tanévben is képviseltette magát tíz tanulóval a Magyarság KicsiNagykövete Programban. Ez a vármegyei szinten három fordulós verseny – online teszt kitöltése, prezentáció készítés, online interjú – sok újdonságot, új szemléletmódot, kihívást jelentett a résztvevőknek.

A vármegyei döntő eredményhirdetésére 2023. november 21-én került sor a Hírös Agóra Kulturális és Konferencia Központban. Erre az eseményre hét tanulót hívtak be: Kovács Bence, Kovács Botond 5.a, Bánóczki Bálint 5.b, Ács Kristóf 5.c, Bordás Benett 6.a, Nemes Nóra, Provics Hanna 6.b.

Mindenki oklevél jutalomban részesült, Nóri és Hanna különdíjasok lettek, valamint részt vehetnek egy budapesti kiránduláson, ahol egy meglepetés várja majd őket. Oklevéllel díjazták még Szerencsi Petra 5.b osztályos tanuló munkáját is.

A feladatok megoldásában, a tanulók támogatásában köszönjük a szülők, valamint Mészáros Katalin munkáját!

KECSKEMÉTI MATTADÓK

 

Országos gyermek és felnőtt nyílt egyéni rapid sakkverseny

 1. november 25 – én szombaton a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban megrendezett Országos rapid sakkversenyen a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolából 5 tanuló vett részt.

Diákjaink heti egy alkalommal járnak sakkszakkörre. Életük első versenyén a profik között remekül szerepeltek. Mindannyian feladás nélkül végigjátszották mind a 7 játszmát.

Versenyzőim 8 – 10 évesek, így a 3. és 4. korosztályban játszottak.

 • Bakk Adrián (2.c osztályos) 3 játszmát
 • Fakan Alex (4.a osztályos) 2 játszmát nyert.
 • Oravecz Levente (2.c osztályos) 1 játszmát nyert, 1 döntetlent játszott, 1 erőnyerő pontot kapott.
 • Kása Máté (2.c osztályos) 1 játszmát nyert, 1 erőnyerő pontot kapott.
 • Csatári Anna (2.c osztályos) 4 fiúval és 2 kislánnyal játszott kitartóan. Hajszálon múlott a győzelme, 1 erőnyerő pontot kapott.

Büszke vagyok tanítványaimra a bátorságukért, kitartásukért, szorgalmukért.

Gratulálok még egyszer! Hajrá ,,Lánchíd”, hajrá SAKKOSOK!

Felkészítő pedagógus: Gömöriné Csősz Adrienn

 

Okostányér Országos Döntő

Ebben az évben először került megrendezésre az Okostányér verseny, melyen az iskolánk elsősegélynyújtó csapata vett részt. A verseny fő témája az egészséges életmód volt, ahol a táplálkozás és a sport kiemelkedő szerepet kapott. Iskolánkból a 7.b osztály három tanulója Blahó Péter, Csatári Emma és Péczeli Dorina nevezett, akik a megyei fordulón Bács-Kiskun Vármegye legjobbjainak bizonyultak, így részt vehettek az országos döntőn, amely 2023.11.18-án szombaton került megrendezésre Budapesten. A verseny a 11. kerületben a Szent Margit Gimnáziumban zajlott, ahol a gyerekeknek 16 pályán kellett megmérettetni magukat. A feladatok között szerepelt sportolás, egészséges reggeli összeállítás, élelmiszerek lejárati dátumának meghatározása, élelmiszerek csoportosítása összetevők alapján, cukorbetegség tünetei, megelőzése és kezelése stb.

Az országból 33 csapat (6. és 7. évfolyamos tanuló) indult. A gyerekek nagyon jól érezték magukat. Többek között egy kis részletet megnézhettük az Édes és keserű musicalből több sztár előadásában. Igaz a végére jól el is fáradtunk, mert estére értünk haza, de egyöntetűen mindannyian úgy gondoljuk, hogy a sok fáradtság és tanulás megérte ezt a napot.

 

Felkészítő és kísérő: Ferencz Gabriella

Mesemondó verseny

Mesemondó verseny a 3- 4. évfolyamon

 „Mese, mese, mátka, pillangós madárka…”

 1. október 25-én került sor a 3.-4. évfolyam mesemondó versenyére. A magyar népmesék c. rajzfilmsorozat jól ismert dallama repítette el a gyerekeket a mesék birodalmába. A mesemondók izgalmát játékkal igyekeztünk oldani.

A versenyzők felkészülten érkeztek, tréfás és tanulságos meséket hoztak magukkal. Ebben az évben a felsős munkaközösség- vezető, Bendéné Kiss Edit is tagja volt a zsűrinek. Minden résztvevő kapott egy oklevelet, a legjobbak a városi mesemondó versenyen képviselik majd az iskolánkat!

Lánchidasnak lenni jó!

Vers és prózaíró verseny

Első alkalommal hirdette meg vers-és prózaíró versenyét a 3-8. osztályosok részére a Zrínyi Ilona Általános Iskola. 9 lánchidas diák fogott tollat, hogy papírra vesse verseit, akik mindannyian elismerő oklevélben részesültek.

Szivák Tamara és Provics Hanna 6.b,

László Kincső, Kovács Kamilla, Opra Szofi, Rákosi Noa 7.a,

Csontos Lia 8.a,

Fehér Ádám és Ónodi Gergő 8.b.

A versenyre magyar szakos kollégáink biztatták és nevezték be a gyerekeket: Bendéné Kiss Edit és Ujszásziné Kádár Eszter.

A Magyar nyelv napján, 2023. november 13-án került sor az eredményhirdetésre, ahol nagyon szép helyezéseket értek el tanulóink.

Az 5-6. évfolyamosok között III. helyezést ért el Szivák Tamara 6. b osztályos tanuló.

Versének címe: A magyar nyelv

 

A 7-8. évfolyamosok között a dobogó első és második fokán is lánchidas állhatott.

 1. helyezett lett Kovács Kamilla. Versének címe: Mi ez az érzés?

 

 1. helyezett lett László Kincső. Versének címe: Sérült szív

 

Gratulálunk minden résztvevőnek és a díjazottnak!

Hajrá Lánchíd!

 

Rajzos sikerek
Rajzos sikerek! Az Univer Product Zrt. örömmel hirdette meg „Paprikaszobor – készítő pályázatát” Bács-Kiskun vármegyei általános- és középiskolás osztályok számára. Céljuk a diákok kreativitásának és művészi tehetségének megismerése és támogatása volt. Arra buzdították a diákokat, hogy az alkotásaikkal méltassák a paprika gazdag kultúrához és gasztronómiához fűződő kapcsolatát. Továbbá bátorították őket, hogy kreatívan ötvözzék a paprika ízét, színét és jellegzetes formáját egyedi művészi megoldásokkal, tehát készítsék el saját maguk Paprikaszobrát! A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 6.b osztálya a kitartó csapatmunka eredményeként III. helyezést ért el a versenyen. A díjat 2023. 10. 13-án, az Univer „Erős Pista Feszt” megnyitó ünnepségen adta át Molitorisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, illetve Szőke Gábor Miklós, szobrász. A nyertesek a 100.000 Ft értékű osztálykirándulásra költhető pénznyeremény mellett külön meghívást kaptak a gyárlátogatásra. Osztályfőnök: Bendéné Kiss Edit Felkészítő tanár: Tóth-Ivicz Netta Gratulálunk! Hajrá Lánchíd!
Sulihős

A „SULIHŐS” program keretén belül, iskolánk 20 sportolójával és 3 pedagógusával, részt vehettünk Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, az Atlétika Világbajnokságon.

A szombati nyitónapon együtt szurkolhattunk magyar atlétáinknak, óriási büszkeség volt ott ülni a több ezer szurkoló között és együtt skandálni versenyzőink nevét, értük szurkolni.

Ami még magasabbra emelt minket, hogy volt sporttagozatos tanítványunknak, Palkovics Pistinek, a 3000 m akadályfutását élőben láthattuk, együtt dobbant a lánchidas szívünk érte. Hangerőt feltekerve biztattuk őt ezen a csodálatos napon.

A szervezők külön meglepetést tartogattak számunkra, mindannyian egy VB-s kulacsot kaptunk, ami örök emlék lesz számunkra.

Köszönjük szépen a lehetőséget és a csodálatos élményt!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Mesélj Európa! 2023

A Katona József Könyvtár, a Europe Direct és az Alternative English School 2023-ban is meghirdette az Európai Nyelvi Díjat nyert „Mesélj Európa!  – Tales from Europe” angol nyelvi vetélkedőt.

A kétfordulós vetélkedő során a csapatoknak – az első forduló nyelvi és Európai Uniós feladatai mellett – Európa folklórját feldolgozó angol nyelvű színházi előadást kellett megtervezniük és a döntőn bemutatniuk.

Az iskola Whiz Kids csapata a „The Poor Boy and the Witches” című szlovén népmese feldolgozásával első helyezést ért el az 5 – 6. osztályosok kategóriájában.

A csapat tagjai: Nemes Nóra 5.b, Kovács Márk 5.b, Provics Hanna 5.b, Rozsi Kitti 5.a és Diego Del Aguila 5.a.

Felkészítő tanár: Kiss Zsuzsanna

Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Matematika verseny

Hagyományteremtő céllal ebben a tanévben került megrendezésre első alkalommal  iskolánkban a házi Matematika verseny 3-4. évfolyamon, mely azoknak a tanulóknak is esélyt adott a megmérettetésre, akik egyéb versenyekre nem jutottak el. Összesen 45 gyermeket mozgatott meg a lehetőség. Nagy volt az izgalom mindkét évfolyamon az eredményhirdetésen. 4. évfolyamon 1. István Bence (4.c) lett, a 2. helyen ketten osztoztak: Kovács Bence (4.a) és Uszkay Adrienn (4.b)  3. helyen Poloznik-Jekkel Judit (4.b) végzett.

 1. évfolyamon 1. Takács Nelli (3.a), 2. Juhász Botond (3.a) és megosztott 3. helyen Szalontai Brendon (3.a) és Ilyés Benedek (3.a) végeztek.

Mindenki kíváncsi volt a saját pontszámaira is és örömmel számolgatta. A verseny szervezői és lebonyolítói: Kulmánné Simon Andrea munkaközösségvezető, Házi Erzsébet a 3. évfolyam és Tóth Valéria 4. évfolyam matematika tehetséggondozó szakköreinek vezetői.

Hajrá Lánchíd!

„A füstjelző életet menthet”

Rajzos sikerek! 😊

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett „A füstjelző életet menthet” címmel. Bács-Kiskun vármegyében iskolánk tanulói, Benedek Dorina 8/b osztályos tanuló „A füstjelző fontossága” című alkotásával a szabadkézi rajz kategória II. korcsoportjában III. helyezést ért el és Pénzes Kevin 8/b osztályos tanuló „A füstjelző nem pihen” című alkotásával szabadkézi rajz kategória II. korcsoportjában II. helyezést ért el.

Felkészítő: Ivicz Netta

XXX. Kecskeméti Aszfaltrajzverseny

A Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola aszfaltrajzversenyén vettek részt Diákjaink május 19-én pénteken.
A XXX. Kecskeméti Aszfaltrajzversenyen 10 iskola, 65 csapat, 395 diák vett részt, melyből 33 csapatot díjaztak. Hangszercsodák-csodahangszerek témát kellett a Gyerekeknek feldolgozni egy 3x3m-es területen, melyre 2 óra ált rendelkezésükre.
Iskolánkból 3 csapat indult a megmérettetésen, melyből 2 csapatunkat díjazták.

7-8. -os korosztályban különdíjban részesült a 7/a osztályos csapat és II. helyezést értek el a 8/a osztályos lányok.

Résztvevő Diákjaink:
8/b
Tagok:
Bendek Dorina
Gál Jella
Kocsis-Savanya Maja
Török Boglárka
Vörös Izabell

7/a
Tagok:
Dongó Laura
Magna Nóra Naomi
Varga Johanna
Varga Lili

8/a
Tagok:
Fehér Enikő
Karancsi Dorina
Tarjányi Diána
Tóth Ivett
Végh Adrienn

Felkészítő: Ivicz Netta

Ezüst minősítés!

Április 20-án került megrendezésre a Versmondók Találkozója a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A találkozón Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára emlékeztek. A városi versmondó versenyről 32 gyermeket választottak ki 1-2. osztályos kategóriában, hogy elszavalhassák a versüket ezen az ünnepen. Az 1. c osztályból is bejutott a Versünnepre Szűrszabó Annabella Juhász Magda: Hová lett az ellenőrző? című versével. Annabella nagyon ügyes volt és Ezüst minősítéssel tért haza.

Gratulálunk!

Rajzos sikerek!

A Magyar Kardiológusok Társasága által meghirdetett, „SZÍVÜNK NAPJA 2022- SZÍVÜNK EREJE RAJZ- ÉS FOTÓPÁLYÁZATON” a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola felső évfolyamos tanulói csoportos különdíjat nyertek.

A diákoknak a „Szív ereje” témakörében bármilyen gondolatot, érzést, élethelyzetet, tevékenységet, problémát vagy más elképzelést, amely megfogalmazódott a gyermekekben a témával kapcsolatban kellett papírra vetni, amelyet iskolánk tanulói  szépen teljesítettek.

Gratulálunk!
HAJRÁ LÁNCHÍD!

Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

Arany János Regionális Matematikaverseny

Lánchidas siker az Arany János Regionális Matematikaversenyen

Márciusban került megrendezésre az Arany János Regionális Matematikaverseny. 11 iskolából 75 tanuló mérte össze tudását. Csujok Ida, iskolánk 3.a osztályos tanulója az előkelő 5. helyezést szerezte meg.

Tanítója: Kovrig-Szabó Ivett

Felkészítője: Házi Erzsébet

Gratulálunk Ida és további sikereket kívánunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Városi helyesíró verseny

Lánchidas siker a Béke helyesíró versenyen

A tavaszi szünet után került megrendezésre a város legnívósabb helyesíró versenye az alsó tagozatos kecskeméti diákoknak.

Tóth Zsombor, iskolánk 2.b osztályos tanulója felülmúlhatatlan eredménnyel, mindenkit maga mögé utasítva, hibátlan feladatmegoldással az előkelő 1. helyezést szerezte meg. Zsombort a díjátadó ünnepségen Aranytoll díjjal jutalmazták, így korosztályában a város legjobb helyesírója címet szerezte meg.

Tanítója: Molnár Anikó

Felkészítője: Kócsó Ilona

Gratulálunk Zsombi és további sikereket kívánunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Dobogós hely az Életvitel és Gyakorlati Ismeretek verseny országos döntőjén

Május 5-6-án rendezték meg a XXII. Országos Életvitelt és Gyakorlati Ismeretek verseny döntőjét Balatonfűzfőn. A Környezettudatosság témában meghirdetett megyei fordulón még márciusban a Végh Adrienn, Tóth Ivett, Karancsi Dorina (8.a) alkotta csapat sikeresen teljesített, így kivívta magának az országos döntőn való részvételi lehetőséget, ahol Dorinát már Fehér Enikő váltotta 3. csapattagként.

Péntek délután egy gyakorlati feladatot kellett a csapatnak megoldani, majd másnap az elméleti tudásukat mérték fel. Itt is a környezettudatosság volt a kiemelt téma: hulladék PET palackból és pólókból kellett egy virágkaspót szőniük a gyerekeknek, valamint egy önálló kreatív produktumot is kellett készíteniük. A szombati teszt során a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos elméleti feladatokat oldottak meg, de a modern technikai vívmányokról és a régmúlt használati eszközeiről is kaptak kérdéseket. Teljesítményük alapján a csapat végül nagyon szép eredményt ért el, a dobogó 3. helyén végzett.

A szervezők élményekkel teli programokkal várták a 12 döntős csapatot: voltak a gyerekek bobozni, csillagvizsgálóban és a fűzfői kikötőbe is ellátogattak. 

A csapat felkészítő és kisérő pedagógusa Szerezla Petronella volt.

„Gyermek vagyok, gyermek lettem újra”

A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola idén is rajzpályázatot hirdetett „Gyermek vagyok, gyermek lettem újra” címmel. A városi rajzpályázatra előre megadott versek illusztrációját várták a gyerekektől, ahol iskolánk tanulója Török Boglárka 8/b osztályos tanuló 7-8. osztályos kategóriában különdíjat kapott.
Erdős Virág: Egyke című versét illusztrálta
Munkájának címe: Jó lenne, ha lenne…

 

Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

Magyar Nemzeti Múzeum rajzpályázata

A Magyar Nemzeti Múzeum „Én a menyasszony – Az én menyasszonyom” címmel rajzpályázatot hirdetett 3-12 évesek számára.
 Vajon egy hetedhét világra szóló lakodalomban milyen ruhákat hordanak? És vajon milyen a legszebb menyasszonyi viselet? Ezekre a kérdésékre szerettek volna választ kapni a kiírók gyermek rajzokon keresztül.

Iskolánk tanulója Tóth Huba 5.a osztályos tanuló, Általános Iskola 4-6. korosztályban, Kurátori különdíjban részesült.
Gratulálunk!

Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

Lánchidas sikerek a Bolyai Természettudományi Csapatversenyen

A téli szünet után került megrendezésre a természettudományos tárgyak egyik legátfogóbb és legnehezebb országos versenyének régiós fordulója. A Dél-Alföldi régióban 4 megye többszáz, 4 fős csapata mérte össze tudását 3-4. évfolyamon környezetismeret, 5-6. évfolyamon természettudomány tantárgyból, a 7-8. évfolyamon pedig biológia, kémia, fizika és földrajz tárgyakból. Az ismeretanyag messze túlmutat az általános iskolai kötelező tananyagon, a gyerekek széleskörű természettudományos tájékozottságára, ismereteire épül.

Sportiskola lévén ezeket a tárgyakat nálunk a gyerekek csak alapóraszámban tanulják, és tehetséggondozó szakkör is csak az alsó évfolyamokon van. Ezért is hatalmas teljesítmény, hogy 4 évfolyamon is benne voltak csapataink a díjazásban részesülő első 6 helyezett között. A legkiválóbb eredményt a 8-os csapat érte el. Ők megnyerték a régiós fordulót, mellyel meghívást kaptak az országos döntőre. Erre február 24-én került sor, ahol az ország legjobbjaival versenyezve a 14. helyet érték el.

Gratulálunk a versenyző gyermekeknek és felkészítő tanáraiknak!

A régiós fordulón elért eredmények:

 1. évfolyam – 6. helyezés

Csapattagok: Béla-Kara Lilien 3.c, Mezei Míra 3.a, Takács Nelli 3.a, Jäger Zsolt 3.b
Felkészítő tanár: Institoris Ágnes

 

 1. évfolyam – 5. helyezés

Csapattagok: Kothencz Lana5.a, Halász Tamás 5.b, Mikolajcsik Zsófi 5.a, Rozsi Kitti 5.a
Felkészítő tanár: Bordás Mária

 

 1. évfolyam – 4. helyezés

Csapattagok: Karsai Gabriella 6.a, Kovács Kamilla 6.a, Garbacz Hanna 6.b
Felkészítő tanár: Szerezla Petronella, Bordás Mária

 

 1. évfolyam – 1. helyezés.

Csapattagok: Végh Adrienn 8.a, Kiss Gábor 8.a, Tóth Ivett 8.a, Karancsi Dorina 8.a
Felkészítő tanár: Szerezla Petronella, Konfár-Barna Andrea

HÉTMÉRFÖLDES CSIZMÁVAL A MESÉK BIRODALMÁBAN – 4. évfolyam őszi projektje

Mindenki tudja, milyen fontos szerepe van a gyerekek életében a meséknek. A történetekben megbújó problémák, feszültségek segítenek a gyerekeknek megismerni és megoldani az életben is előforduló akadályokat. A jó mese leköti a gyerekek figyelmét, szórakoztat, a jóra tanít.

November elejétől 3 héten át foglalkoztunk a mesékkel, becsempészve őket a matematika, magyar és rajzórákba. A gyerekek keze alól csodás alkotások kerültek ki. Dobozból várakat építettek, királynőt festettek tojástartóra és kövekre is. Királyi kincsesládák tallérjait számolták, a király titkos parancsát fejtették meg, sárkányokat készítettek és meseíróként is megmutathatták magukat Különféle technikákat próbáltak ki nem csak a kreatív alkotások készítése közben, hanem a tantárgyi órákon is. Csoportban és páros munkában is folytak a mesefeldolgozó órák. Nagy tetszést aratott Vadásziné Anita néni könyvtári foglalkozása ebben a témában. Az elkészült alkotásokból kiállítás nyílt, amit a kedves szülők is megtekinthettek a projektzáró esten, amikor a 4. évfolyamos osztályok egy-egy előadást mutattak be  a szüleiknek az iskola pedagógusainak.

A 4.a osztály Farkastanya című előadása  – amely egy furfangos állatmese, nagy sikert aratott a nézők körében. A 4. b osztály előadásának középpontjában a Lúdas Matyi mesét tekinthették meg. A gyerekek ludakkal kapcsolatos versekkel, énekekkel és furulyaszóval tették még vidámabbá az előadást. A 4.c osztály diákjai A juhász leánya című mesét dolgozták fel, egy csipet humorral fűszerezve, zenés táncos formában.

A 4. évfolyamon a gyerekek a Művészeti Iskola keretében tánc-, mazsorett- és dráma oktatásban részesülnek.

Az osztályokat felkészítette: Szilyné Berka Monika, Gombosné Rapcsányi Györgyike – 4.a, Gódor Andrea, Gáspárné Ocskai Márta – 4.b és Tóth Valéria, Novák Anikó – 4.c.

Külön köszönet illeti a  Művészeti Iskola tanárát – Nagypál Máriát, aki hozzájárult az előadás sikeréhez.

LÁNCHIDASNAK LENNI JÓ!

Első hely a városi angol versenyen 🙂

Idén is sikert hozott a Zrínyi Ilona Általános Iskolában hetedikeseknek rendezett angol nyelvi verseny. Húsz másik versenyzőt maga mögött hagyva első helyen végzett Szekér Anna 7.c osztályos tanulónk. Felkészítő tanára Kullai Leventéné.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Galambos Sándor Országos és Kárpát-medencei történelem verseny döntő

Kunszentmiklóson került megrendezésre a huszadik Galambos Sándor Országos és Kárpát-medencei történelem verseny döntője, melyre iskolánk Pro Libertate nevű csapata is bekerült.

A verseny rendkívül magas színvonalú volt és kemény küzdelmet hozott. Diákjaink rendkívüli módon állták a sarat Székelyföld, Felvidék és több hazai nagyváros legjobb diákjaival szemben. Számunkra az is nehezítette a dolgokat, hogy sorszám osztásnál az egyes számot kaptuk, így első csapat révén több feladatot is ismeretlenül kellett megoldanunk. Ennek ellenére a kiváló negyedik helyezést sikerült elérniük a diákoknak hatalmas csatában.

A csapat tagjai:

Ilyés Zoé

Jeszenszki Gergő

Karsai Gabriella

Kovács Kamilla

Vámos Szófia

Felkészítő tanáruk Kovács János

A művészeti iskola diákjai a verseny közben szép dalszöveget írtak, a székelyek étkezés közben elővették a bicskát, mi pedig igazi Lánchidashoz méltón futottunk egy picit az iskola sportpályáján s nem szeghette kedvünket egy kis eső sem.

Hatalmas köszönet a kísérőinknek

Haszur Edinának és Perényi Krisztiánnak

Weöres Sándor Országos Diákszínjátszó Találkozó

Bronz minősítés a XXXII. Weöres Sándor Országos Diákszínjátszó Találkozón!

A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola dráma tagozatára járó, 4. b osztályos tanulóink bronz minősítést kaptak a Lúdas Matyi című előadásukért. A rangos versenyen a Drámakuckó csapat tagjai Csatai Flóra, Jakab Péter, Keresnyei Vince Márk, Poloznik-Jekkel Judit, Szerencsi Petra, Uszkay Adrienn, Cseh Lilla, Ubornyák Noémi, Rácz Petra, Csőszi Noémi, Papp Dorina. Felkészítőjük és a darab rendezője Nagypál Mária.

Gratulálunk! Hajrá Lánchíd!

Újabb lánchidas siker: a NEMZETSTRATÉGIAI KUTATÓINTÉZET KÜLÖNDÍJA

2022 februárjában az EMMI által is támogatott Nemzetstratégiai Kutatóintézet

ÜNNEPI RAJZ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZAT írt ki a magyar zászló és címer megünneplésére       3 korcsoportban: ltalános iskola, középiskola, egyetem.

A pályázat jelmondata egy Tamási Áron-idézet volt: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne…”

3 témában lehetett elmélyedni:

 • András kora, a 800 éve kiadott Aanybulla
 • Tamási Áron születésének 015. évfordulója és az Ábel-trilógia
 • a 100 éve elhunyt egyik legnagyobb magyar írónk, Gárdonyi Géza műve, az Egri csillagok

Az 1. korcsoportban, az általános iskolák 7. és a 8. osztályos tanulói küldhettek be pályázatot az ESSZÉ műfajában.

A nehéz és komoly kihívás ellenére a 8.b osztályból 3 szép  pályamunka is beadásra került.

 1. Bíró Petra Ha a zászlók mesélni tudnának címmel
 2. Pálinkás Panna Én, a címer címmel
 3. Takács Kitti Gárdonyi Géza, az „egri remete”címmel

A pályázatokat elbíráló komoly szakmai zsűri vélenénye alapján a bizottság

TAKÁCS KITTI 8.b osztályos tanulónkat KÜLÖNDÍJBAN részesítette. 🙂

Szívből gratulálunk a nagyszerű elismeréshez!

Felkészülésében segítette két tanára: Bendéné Kiss Edit és Kovács János.

Köszönjük szépen a támogatásukat.

 

Hajrá, Kitti! Hajrá LÁNCHÍD!

MATEMATIKA SIKEREK

A Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia által szervezett MatekÁSZ versenyen a 7.a osztály 3 tanulója szép eredményt ért el!

Végh Adrienn megyei 3. hely

Tóth Ivett megyei 5. hely

Kiss Gábor megyei 6. hely

Felkészítő tanár: Kulmánné Simon Andrea

matekaszkep2_optimized
Rajzos sikerek!

A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda a Petőfi200 emlékévhez csatlakozva képzőművészeti pályázatot hirdetett általános iskolás diákok számára. A tanulóknak megadott versekből kellett választaniuk majd illusztrálniuk azt.

Iskolánk tanulója Kovács Vivien 7.c osztályos tanuló 7-8. osztályos kategóriában III. helyezést ért el Petőfi Sándor: Lennék én folyóvíz… című versének illusztrálásával.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

kovacs-vivien_optimized
SIMONYI? Hurrá!!! 🙂

Fantasztikus eredménnyel zárta iskolánk a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny 2., megyei fordulóját.

A felső tagozaton a 22 indulóból az 1. megmérettetés után 8 tanuló jutott tovább a megyei fordulóba. Nagyon vártuk az eredményt, nem hiába. A legkisebbek, az 5.-esek kiváló teljesítménye igazán példa nélküli, mindannyian dobogós helyet szereztek.

KOVÁCS KAMILLA 1. helyezést ért el, s ezzel megnyerte a Bács-Kiskun megyei fordulót!!! 😀

KARSAI GABRIELLA 2. helyen végzett, de csak azért, mert 2 másodperccel később küldte el a feladatsorát.

ILLYÉS ZOÉ 3. helyezett lett, egyetlen ponttal maradt le a 2 lány mögött. Mindhárman az 5.a osztály tanulói.

A 7. évfolyamon Kiss Gábor 17. helyen, a 8. évfolyamon Rab Lilla a 18. helyen végzett.

Felkészítőjük Vinkóné Lakatos Rita tanárnő. Gratulálunk! 🙂

Május 21-én Budapesten lesz az országos döntő, ahová Kamillát és Gabit is meghívták.

Nagyon drukkolunk a lányoknak.

Felkészítők:: Bendéné Kiss Edit, Ujszásziné Kádár Eszter

Eddigi eredményeikhez szívből gratulálunk, és természetesen Edit néninek és Eszter nénink is!

Hajrá Kamilla, Gabi! Hajrá LÁNCHÍD! 🙂

3-lany_optimized
Rajzos Sikerek

A Házasság hete alkalmából

„A család a hozzánk legközelebb eső kórház, a gyerekeink első iskolája, és egyben a legjobb, legszebb öregek otthona is” (XVI. Benedek pápa)

 mottóval rajzpályázatot hirdettek a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az általános iskola alsó és felső tagozatosainak. A gyermekektől, fiataloktól azt várták, rajzolják le azokat a családi emlékeiket, amelyek a pápai gondolatokról eszükbe jutnak.

Iskolánk tanulója Gál Jella 7.b osztályos tanuló általános iskola felső tagozatos kategóriában II. helyezést ért el.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

gal-jella_optimized
Országos döntőben jártunk!

2022.március 18-19-én tartották Bonyhádon kétnapos rendezvény keretében a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny országos fordulóját. A verseny célja egyrészt a magyar nyelv ápolása, a szövegértés mint kulcskompetencia fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése, a tanulók nyelvi érzékenységének a fokozása. Iskolánk 7.b osztályos tanulója, Vörös Izabell  a legjobb 25 közé kerülve képviselte iskolánkat a  megmérettetésen. Izabell országos 14. helyezést ért el. Gratulálunk! Hajrá Lánchíd!

Irány az országos döntő!

Iskolánk magyar tehetséggondozóra járó tanulói rendszeres versenyzői a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola Lotz János szövegértési és helyesírási versenyének.

 A verseny célja: a magyar nyelv ápolása, a szövegértés, mint kulcskompetencia fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése. Az idei tanévben a hetedik és nyolcadik évfolyamból 11 diákunk indult az első fordulóban és mindannyian bekerültek a megyei döntőbe.

 A 7. évfolyamból: Kiss Gábor, Tóth Ivett, Vörös Izabell, Kovács Balázs, Török Boglárka, Végh Adrienn. ( Szaktanáraik : Bendéné Kiss Edit ,  Vinkóné Lakatos Rita  és Pölös János)

  A nyolcadik évfolyamból: Takács Kitti, Náczi Angéla, Rab Lilla, Laki Linda, Pálinkás Panna.

 A megyei döntősök közül Kovács Balázs megyei 5., Török Boglárka megyei 9., Végh Adrienn megyei 10. helyezést ért el. (Szaktanáraik: Bendéné Kiss Edit és Vinkóné Lakatos Rita )

 Vörös Izabell 7.b osztályos tanuló tartogatta a legnagyobb meglepetést számunkra, megyei első helyezettként jutott az országos döntőbe ! Március 18-19-én vesz részt az újabb megmérettetésen az ország legjobb 25 tanulója között.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD !

  Vinkóné Lakatos Rita

Megyei 2. helyezés a Bolyai csapatversenyen

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny területi fordulóján nagy sikert ért el a negyedik évfolyam 4 tanulója (Horváth Jázmin, Mikolajcsik Zsófia, Zakar Larina, Halász Tamás).

A gyerekek az előkelő 2. helyezést érték el, mindössze egyetlen ponttal lemaradva az első helyezettől. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Felkészítőjük Institoris Ágnes volt.

Rajzos sikerek!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2021/2022-es tanévhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett 1-8. osztályos gyerekek számára „Álomút” címmel.

A pályázatra összesen 2600 munka érkezett, az alkotások közül a zsűri összesen 138 rajzot díjazott, két alkotást pedig különdíjjal értékelt.

Iskolánk tanulója Kócs Vivien 8.c osztályos tanuló 7-8. osztályos kategóriában kiváló eredményt ért el.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

kocs-vivien_optimized
Scroll to Top