Sporteredmények

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

Sajtómegjelenés

Török Olga emléktorna

Tornabarátok gyűltek össze 2024. március 27-én iskolánkban. Volt lánchidas tornászok, fiatal sportolók, edzők és kecskeméti elöljárók, a sportban fontos betöltő személyek emlékeztek a kecskeméti Törös Olgára. Az olimpiai bronzérmes tornász, edző és testnevelő tanár tiszteletére első alkalommal rendeztek emléktornát.

„A emléktorna előzménye évekre nyúlik vissza. Még Mészáros Katalin, korábbi intézményvezetőnek terve volt az esemény megrendezése, mivel az iskola egyik fő profilja a lánytorna. Diákolimpiai bajnokok szoktunk lenni ebben a sportágban, idén is ezüstérmesek lettek a csapataink. Mivel van egy kecskeméti kötődésű olimpiai bronzérmes tornásznő, Törös Olga, úgy gondoltuk, ezt a kettőt összekapcsoljuk” Boldog Andrea, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola igazgatója.

A rendezvényen a fiatalok megismerkedhettek Törös Olga életével. Közös bemelegítéssel kezdődött az esemény, majd a tornabemutatók után minden egyes tornász érmet kapott, valamint a csapatok emlékplakettel térhettek haza.

Az eseményt hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg az iskolában.

 

 

https://hiros.hu/eloszor-tartottak-toros-olga-emlektornat-kecskemeten/

https://keol.hu/kecskemet-bacs/toros-olga-emlekverseny-a-lanchid-utcai-sport-altalanos-iskola-sportcsarnokaban

https://www.facebook.com/szemereyne.klaudia/posts/pfbid0km3zesRNiUedcqdHCY8CrarnMsvJThfVPLCwfdb9myrvC9xLY5KbYWdhNKffGDqdl

Parasport nap

A Magyar Para Sport Napja alkalmából érzékenyítő foglalkozásokon vettek részt a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tanulói és pedagógusai. A foglalkozások során a gyerekek kipróbálhattak néhány olyan sportágat, melyeket a hátránnyal élő sportolók űznek. Ezen programok mellett, a nap közepén a meghívott vendégek életébe nyerhettek betekintést és kérdezhettek is tőlük iskolánk tanulói.

Iskoláink tanulói és pedagógusai nagy lelkesedéssel hallgatták vendégünket: Sztanó György László parafekvenyomó, a magyar parafekvenyomó-válogatott tagját, junior világbajnokot.

Továbbá vendégeink voltak a Kecskeméti Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményéből felnőtt sérült emberek, akik az iskola tanulóival együtt próbálhatták ki a pályákat.

Vendégünk bepillantást engedett sport és mindennapi életébe, prezentáción keresztül mutatta be nehézségeit és azok megoldásait. Nagyon tanulságos volt a vele való beszélgetés, a gyerekek kicsit megélhették, hogy mennyire más is lehet az élet.

Az előadás és a beszélgetés után, Sztanó György parafekvenyomó bemutató mozgást tartott gyerekeinknek. Ki lehetett próbálni a fekvenyomó padot.

A délután folyamán tovább folytatódtak az érzékenyítő foglalkozások.

Ökölvívás

BANK SOMA, iskolánk 6.b osztályos tanulója ökölvívásban a Magyar Utánpótlás Kupa országos korosztályos mérkőzésein 48 kg -os súlycsoportban 2. helyezést ért el.

Szeretettel gratulálunk ehhez az eredményhez, és kívánunk hasonló sikeres szereplést a jövőben megrendezésre kerülő Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen való részvételéhez.

Hajrá, Soma!

Teremfoci kupa

2024.03.22-én került megrendezésre a Kecskeméti iskolák teremfoci kupája. Második alkalommal rendezte meg ezt az eseményt a Damjanich Általános Iskola, ahol 8 csapat nevezett és ebből kettőt a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola indított. Csapataink a tavalyi 2. illetve 3. helyen végeztek, de idén házi döntő volt és ezáltal az egyik csapatunk előkelő 2. helyen végzett a másik csapattal pedig sikerült a bajnoki cím megszerzése és ezzel megnyertük a vándorkupát. Házi különdíjakat is osztottak, amiből egyet a Lánchíd csapatából Tóth Máté, mint a Kupa gólkirálya szerzett meg.

Lánchíd ,,A” csapat – 2.hely
Boros Barnabás 8.c
Pálfy Péter 8.c
Varga Márk 8.c
Borsos Dominik 8.c
Arató Alex 8.c

Lánchíd ,,B” csapat – 1.hely
Tóth Máté 8.a
Szabó Botond 8.a
Balogh Martin 8.a
Albert Balázs 8.b
Szilágyi Dániel 8.c

Testnevelő: Cseh Márk

Hajrá Fiúk! Hajrá Lánchíd!

20 arany, 1 ezüst és 4 bronz érem a Torna Diákolimpia Országos Elődöntőjén

Hagyományainkhoz híven, 2024.02.23-án iskolánk adott otthont a Torna Diákolimpia Országos Elődöntőjének. A diákolimpia „B” kategóriájában, 4 megyéből, három korcsoportban 38 csapat és 38 egyéniben induló lány, 270 gyerek mérhette össze tudását ugráson, gerendán és talajon. Túl a megyei döntőn, ahol mindhárom korcsoportunk megnyerte a megyei bajnoki címet, a pénteken megrendezett elődöntőn szintén remekeltek tornászaink. Gyakorlataikat neves és eredményes tornászos múlttal rendelkező budapesti országos és nemzetközi bírók pontozták, értékelték.

I.korcsoportos tornászaink I.helyezés, Terülti Bajnoki cím

Csapattagok: Balogh Zorka 1.a, Fehér Hanna 1.a, Dajka Ninett 1.a, Fehér Vanda 2.a, Marton Regina 2.a, Dudás Zelda 2.a.

Egyéni összetettben Dudás Zelda, 2.a osztályos tanulónk a IV. helyen végzett.

 1. korcsoportos tornászaink I.helyezés, Terülti Bajnoki cím

Csapattagok: Csujok Ida 4.a, Kosik Rita 4.a, Doktor Eszter 4.b, Harkai Szófia 5.a, Balla Jázmin 5.a, Balla Viola 5.a

Egyéni összetettben Harkai Szófia a dobogó legfelső fokára állva, megérdemelten örült az első helyezésnek. Kosik Rita szintén boldogan mosolygott a második helyről, míg Balla Viola negyedik és Balla Jázmin hatodik helyen végeztek az egyéni összetett ponteredményben.

III.-IV. korcsoportos tornászaink I.helyezés, Terülti Bajnoki cím

Csapattagok: Orlov Natasa 7.a, Domonyi Elina 7.a, Hajdu Noémi 8.a, Csontos Lia 8.a, Pesti Nikolett 8.a, Csujok Imola 8a

Egyéni összetettben Csujok Imola az első helyen végzett, Pesti Nikolett a negyedik helyen zárt.

Gratulálunk a lányoknak és Erika néninek, további jó felkészülést kívánunk nekik a március 23-án megrendezésre kerülő országos döntőre.

HAJRÁ LÁNCHÍD!!!!!

13 ezüst és 1 bronz érem a Torna Diákolimpia Országos Döntőjén!

Tornászaink, a hétvégén megrendezésre került Diákolimpia Országos Döntőjén képviselték iskolánkat, városunkat, megyénket, ahol nagyon sok, szintén remek teljesítményt nyújtó csapattal mérhették össze tudásukat.

Az országos elődöntők szűrése után, korcsoportonként 12 csapat, több mint 200 tornász mérte össze tudását az ország különböző pontjáról, megküzdve a legjobb eredményekért.

Az idei verseny remek eredményekkel zárult a Lánchidas tornászoknak.

 Az I. korcsoportos lányok, a precíz és szép gyakorlatok bemutatása után, nagyon boldogan álltak fel a dobogó második fokára, II. helyen végezve, fülig érő mosollyal vették át az ezüst érmeket.

Csapattagok: Fehér Hanna, Dajka Ninett, Balogh Zorka, Fehér Vanda, Marton Regina, Dudás Zelda.

A II. korcsoportos tornászok, bízva a tudásukban, nagy reményekkel álltak a bírók elé és mutatták be gyönyörű gyakorlataikat. Az eredményhirdetésen egymás kezét szorítva számoltak visszafelé, és izgultak, hogy minél később hangozzon el iskolájuk neve, mert akkor az annál jobb helyezést jelent. Bár az arany nem jött össze, de a lányok nagyon örültek a második helyért járó ezüst érmnek.

Csapattagok: Harkai Szófia, Balla Jázmin, Balla Viola, Kosik Rita, Csujok Ida, Doktor Eszter.

Egyéni összetettben, 80 tornász közül, egy tizeddel lemaradva az első helyről, Kosik Rita a II.helyen végzett, míg Harkai Szófia egy megérdemelt  V.helyezéssel zárta a versenyt.

A III.-IV. korcsoportos lányaink, bár nem  értek el dobogós helyezést, pontszerző helyen zárták a versenyüket, az ország V. legjobb csapatának mondhatják magukat, akik szintén becsületes és kitartó munkájukkal érték el ezt az eredményt.

Csapattagok:

Csujok Imola, Pesti Nikolett, Csontos Lia, Hajdú Noémi, Domonyi Elina, Orlov Natasa.

Gratulálunk a LÁNCHIDAS tornászoknak, és további sikeres munkát kívánunk nekik és edzőjüknek, Erika néninek!

 

HAJRÁ LÁNCHÍD!

ORSZÁGOS MAGYAR BAJNOKI CÍM ÉS KÉT EGYÉNI CSÚCS!

Nem telt el egy hét, és iskolánk büszkesége, a KARC atlétája, Takács Luca újabb fantasztikus sikereket ért el.

 A Budapesten megrendezett U16-os Fedettpályás Országos Bajnokságon, Luca, egyéni csúccsal, 166 cm-el ORSZÁGOS MAGYAR BAJNOKKÉNT a dobogó legfelső fokáról mosolygott boldogan a hétvégén. És ahogy kezdjük megszokni, Luca itt nem állt meg, távolugrásban szintén egyéni csúccsal, 559 cm-el, a második helyen végzett.

Mindezeket az eredményeket, 14 évesen, az egy évvel idősebb korosztályban érte el, ami még fokozza eredményeinek értéket, érmei ragyogásának fényét, és mindannyiunk, a Lánchidasok örömét!

Gratulálunk Lucának és edzőjének Simity László kollégánknak, akire szintén nagyon büszkék vagyunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

MAGYAR RANGLISTA ELSŐ HELYEZÉS ÉS EGY EGYÉNI CSÚCS !

Újabb Lánchidas sikereknek örvendezhettünk, a Tatabányán megrendezésre kerülő Országos Magasugró Gálán. Az U 16-os korosztályban, Takács Luca, akire már nagyon büszkék vagyunk, aki számos szép eredményt hozott iskolánknak, az egyel idősebb korosztályban, megnyerte a fedettpályás magasugró versenyt. Ezzel a 163 cm-es ugrásával, iskolánk büszkesége, Luca, a magyar ranglista első helyére „ugrotta” fel magát.

A sikersorozat itt még nem ért véget, Rákosi Noa, szintén iskolánk atlétája és büszkesége, a 140 cm-es ugrásával az ötödik helyen zárta a versenyt, egy gyönyörű egyéni csúccsal.
További sikereket kívánunk, és szívből gratulálunk a Lánchidas lányoknak és edzőjüknek, Simity László kollégánknak.

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Simity László díjátadó

Első alkalommal rendezett díjátadó ünnepséget a Bács-Kiskun Vármegyei Diák- és Szabadidősport Egyesület a Neumann János Egyetem Tudósházában. 

Az egyesület elnöksége a vármegye 7 körzetéből a 2022/2023-as tanévre 1-1 „körzet testnevelője” elismerést osztott ki.

Kecskemét körzetben iskolánk pedagógusa, Simity László kapta ezt a rangos elismerést.

Gratulálunk a díjhoz!

Hajrá Lánchíd!

Mindig nagy öröm hírt adni iskolánk egykori tanulóiról

Palkovics István, egy  38 éves magyar rekordot döntött meg a franciaországi Val-de-Reuilben megrendezett Meeting de L’Eure, WA World Indoor Tour Silver kategóriás versenyen. Palkovits István 3000 méteren indult, ahol 7:47.42-es idővel a 4. helyen ért célba, ezzel megdöntötte a táv rövidpályás magyar csúcsát.

További sikereket kívánunk!

Grundbirkózás

2024.01.19-én került megrendezésre a Grundbirkózás Diákolimpia Országos Elődöntő, Orosházán, ahol a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tanulói is népes létszámmal, 19 fővel vettek részt a versenyen. Diákjaink nagyon sok tapasztalatot szereztek egy rendkívül magas létszámmal rendelkező versenyen. Iskolánk másodjára vett részt ezen a megmérettetésen, ahol szép eredményeket értünk el. 3 csapattal vettünk részt ezen az eseményen, 2 korcsoportban fiúkkal és egy korcsoportban lány csapattal. Jövőre való tekintettel bizakodó vagyok, mivel a versenyen az I. korcsoportos fiúk egy döntetlen és egy nyert meccset is tudtak hozni, II. korcsoportban 2 nyert mérkőzés és II. korcsoportos lányok 1 nyert mérkőzéssel zárták a versenyt. Úgy gondolom, hogy ezek bíztató eredmények a jövőre nézve! Hajrá Lánchíd!

Fiúk I. korcsoport résztvevői:
Földházi-Tóth Ármin 1.a
Gombai Krisztián       1.a
Schrauf Hunor            1.a
Seres Bence Tamás     1.a
Páll Atilla István        2.a

Csapat eredménye: 6. helyezés (9 csapatból)

Fiúk II. korcsoport résztvevői:
Ács Patrik                   3.a
Duenas-Méndez Carlos 3.a
Kocsis Benett Ferenc 3.c
Berta Bence Csaba     4.b
Baranyi Dominik Pál  4.b
Bakró Gábor               4.b
Rádi András Tamás    4.b

Csapat eredménye: 5. helyezés (10 csapatból)

Lányok II. korcsoport résztvevői:
Bánóczki Zita             3.b
Reidl Alíz Csilla         3.b
Bónyai Alexandra      3.c
Németh Larissza         3.c
Őss Boglárka              3.c

Csapat eredménye: 6. helyezés (8 csapatból)


Bronzérmet szerzett félmaraton távon Botka Annamária, iskolánk pedagógusa

„A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola pedagógusaként fontosnak tartom, hogy mi tanítók, tanárok is folyamatosan példát mutassunk diákjainknak. Ebben nemcsak a tanítási órákon, hanem egyéb eseményeken és sportrendezvényeken is rengeteg lehetőségünk adatik.

Hosszú évek óta a futás az én kikapcsolódásom, az énidőm, a sportom. Már diákként is a hosszútáv vonzott jobban, a mezei futóversenyeken túl leginkább 10 kilométeres versenyeken indultam. Nagyjából tíz évvel ezelőtt, az egészségem megőrzése miatt, apró célokkal, amatőr felszereléssel kezdtem újra rendszeresen szaladgálni. Az apró célok folyamatosan nőttek, a tervek egyre nagyszabásúbbak lettek. Most már lassan egy éve, hogy Boronkay Péter paralimpikon sportoló, edző segítségével készülök a megmérettetésekre. Következő nagy célom – egy régi álmom – a maraton, majd egy hat órás verseny teljesítése.

Idén ötödik alkalommal vettem részt a kecskeméti Violin maraton futóeseményen. Ebben az évben félmaraton távra neveztem, ahol saját időmet megjavítva 1:55:05-ös eredménnyel a nők között a harmadik helyezést sikerült elérnem. Hatalmas élmény volt régi iskolámban a dobogóra állni.

Kollégákkal, diákokkal és szülőkkel együtt számos futó rendezvényen részt vettünk az utóbbi években. A Iustitia Egyesület által szervezett Yours Truly becsületfutás, a Hírös félmaraton, a Domb futások, a Fuss egy napot futó események mind megmozgatták már a „Lánchidasokat”.

A helyi eseményeken túl az egyik legjobban várt rendezvényünk idén az UltraBalaton lesz, mert iskolánk először indít csapatot e rangos versenyen. Az UB 211 km-ét pedagógusainkból, diákjainkból, és szülőkből álló 10 fős váltó csapattal futva – egy lelkes biciklis kísérő csapattal megtámogatva – fogjuk teljesíteni május első hétvégéjén.”

 

Gratulálunk, HAJRÁ LÁNCHÍD!

Torna Diákolimpia Megyei Döntő

21 arany 2 ezüst 3 bronz érem!

Tornászaink sikerrel zárták az idei évet, a Torna Diákolimpia Megyei Döntőjén mindhárom korcsoportunk aranyérmes lett. Lányaink büszkén vették át az aranyérmeket csapatban és egyéniben is, boldogan várják a megérdemelt pihenést, a vakációt.

I.kcs.-Megyei Bajnokok

Csapattagok: Fehér Hanna, Balogh Zorka, Fehér Vanda, Marton Regina, Dudás Zelda.

Egyéni összetettben: Marton Regina 1.helyezés,  Dudás Zelda 2.helyezés, Fehér Vanda 3. helyezést ért el.

 1. kcs. – Megyei Bajnokok

Csapattagok:  Csujok Ida, Doktor Eszter, Balogh Boglárka, Balla Jázmin, Balla Viola, Kosik Rita, Harkai Szófia.

Egyéni összetettben: Harkai Szófia 1.helyezés, Kosik Rita 2. helyezés, Balla Viola 3. helyezést ért el.

III.-IV.kcs. – Megyei Bajnokok

Csapattagok: Orlov Natasa, Domonyi Elina, Hajdu Noémi, Csontos Lia, Pesti Nikolett

Egyéni összetettben: Pesti Nikolett 1. helyezés, Csontos Lia és Domonyi Elina 3. helyezést értek el.

Gratulálunk a Lányoknak és Erika néninek! Jó felkészülést kívánunk a februárban megrendezésre kerülő országos elődöntőre, ami szintén iskolánkban kerül megrendezésre.

Hajrá Csajok! Hajrá Lánchíd!

 

Diákolimpia városi döntő

21 arany 3 ezüst 3 bronzérem!

Tornászaink újra sikerekkel büszkélkedhetnek.

 A Torna Diákolimpia Városi Döntőjén mindhárom korcsoportunk aranyérmes lett, első helyen végeztek. Lányaink széles mosollyal vették át az aranyérmeket csapatban és egyéniben is.

I.kcs. csapattagok: Csapattagok: Fehér Hanna, Balogh Zorka, Dajka Ninett, Fehér Vanda, Marton Regina, Dudás Zelda.

Egyéni összetettben:  Dudás Zelda 1.helyezés , Marton Regina 2. helyezés,  Fehér Vanda 3. helyezést ért el.

II.kcs. csapattagok: Csujok Ida, Doktor Eszter, Balogh Boglárka, Balla Jázmin, Balla Viola, Kosik Rita, Harkai Szófia.

Egyéni összetettben: Harkai Szófia 1.helyezés , Kosik Rita  2. helyezés,  Balla Viola 3. helyezést ért el.

III.-IV.kcs. csapattagok: Orlov Natasa, Domonyi Elina, Hajdu Noémi, Csontos Lia, Pesti Nikolett, Csujok Imola.

Egyéni összetettben: Csujok Imola 1.helyezés, Pesti Nikolett 2. helyezés,  Csontos Lia 3. helyezést ért el.

Gratulálunk a Lányoknak és Erika néninek! Jó felkészülést kívánunk a december 12-én megrendezésre kerülő megyei diákolimpiára, aminek szintén iskolánk ad otthont.

Hajrá Csajok! Hajrá Lánchíd!

Torna - Botev kupa

6 arany, 13 ezüst, 2 bronz érem !

Iskolánk tornászainak elkezdődtek a tanév megmérettetései, versenyei. A lányok 26-án, vasárnap, a XIII. Botev Kupa – Sztoján Hanna Emlékverseny  „B” kategóriás országos meghívásos versenyén vettek részt Veszprémben. Tornászaink mindhárom korcsoportban képviselték iskolánkat, csapataink csodálatos dobogós helyezéseket értek el úgy csapatban, mint egyéniben.

I.kcs.- os tornászaink második helyezést értek el. Nagy volt az öröm, hiszen négy kislánynak ez volt élete első megmérettetése, három kis elsős és három másodikos erősítette csapatunkat.

  Csapattagok: Fehér Hanna, Balogh Zorka, Dajka Ninett, Fehér Vanda, Marton Regina, Dudás Zelda.

II.kcs. -os lányaink a dobogó legmagasabb fokára állhattak, első helyen végezve megnyerték a versenyt.

 Csapattagok: Csujok Ida, Doktor Eszter, Balla Jázmin, Balla Viola, Kosik Rita, Harkai Szófia.

               Egyéni összetettben: Balla Jázmin 6. helyezés, Balla Jázmin 4. helyezés, Kosik Rita 3. helyezés, míg Harkai Szófia 2. helyezést ért el.

III.-IV. kcs.-os lányaink szintén örömmel álltak fel a dobogó második fokára, második helyen végezve ezüst éremmel büszkélkedhet csapatunk.

    Csapattagok: Orlov Natasa, Domonyi Elina, Hajdu Noémi, Csontos Lia, Pesti Nikolett, Csujok Imola.

            Egyéni összetettben, Csujok Imola 3. helyen végzett.

Gratulálunk a Lányoknak és edzőjüknek, Erika néninek! További jó felkészülést kívánunk az előttük álló megmérettetésekhez!

Hajrá Csajok, hajrá Lánchíd!

5 arany és 5 ezüst érem!

Lánchidas Bajnok csapat a diákolimpia országos döntőjén!

 

Október 12-én, Szolnokon rendezték meg a Diákolimpia Országos Csapatbajnokság Döntőjét, ahová iskolánk távolugró és magasugró csapata a legjobb eredményekkel jutott be a megyei döntőről.
 Lánchidas atlétáink, hozva remek formájukat, szépen csillogó érmekkel álltak a dobogóra mindkét versenyszámban.

Távolugró csapatunk, a dobogó legmagasabb fokára állva, aranyéremmel a nyakukban büszkélkedtek az ORSZÁGOS BAJNOKI CÍMMEL!

 

Csapattagok:

Takács Luca, Rákosi Noa, Kovács Jázmin, Mikolajcsik Gréta, Borbély Szófia.

 

Magasugró csapatunk pár centivel maradt le az első helyről, de így is büszkén álltak fel a dobogó második fokára és vették át az ezüst érmeket.

 

Csapattagok:

Takács Luca, Rákosi Noa, Kovács Kamilla, Kovács Jázmin, Opra Szófia.

 

Szívből gratulálunk Simity László tanár úrnak és a Lányoknak!

 

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Magyar Diáksport napja

Szeptember 29-én került megrendezésre a Magyar Diáksport Napja. Iskolánk 1-3. évfolyamos tanulói vehettek részt ezen az eseményen a Szabadidőközpontban. A gyerekek számos sportot kipróbálhattak. Az adott sportág edzői és fiatal versenyzői – köztük lánchidas diákok is – bemutatták a strandröplabda, a birkózás, a tájfutás, az asztalitenisz, a kosárlabda, a boksz és a jégkorong szépségeit.

Harmadik helyezés 14 kilométeres futással!

A 2023. szeptember 24-én megrendezett Hírös Félmaraton és Maraton futóversenyen Szabadi Richárd 8.c osztályos tanuló harmadik helyezést ért el 14 kilométeres távon. Ricsi lelkesen és tudatosan készült erre a megmérettetésre, iskolánk összesített első eredményét is segítve.

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

 

21 aranyérem

2023.09.21-én, a Diákolimpia Ügyességi Csapatbajnoksággal, atlétáinknak elkezdődött az idei tanév diákolimpiai versenyek sorozata. Három versenyszámban indultak, lányaink és fiaink.

 A lánchidas atlétáink arattak a versenyen, távolugró, magasugró és váltó csapatunk is első helyezést ért el, ezzel képviselik iskolánkat az október 13-án megrendezésre kerülő országos döntőn, ami Szolnokon kerül megrendezésre.

Távolugró megyei bajnok csapat tagjai:

Kovács Jázmin, Opra Szofi, Borbély Szófia, Mikolajcsik Gréta, Takács Luca, Rákosi Noa

Magasugró megyei bajnok csapat tagjai:

Kovács Jázmin, Kovács Kamilla, Opra Szofi, Takács Luca, Rákosi Noa

A 10×200 méteres váltófutás megyei bajnok csapat tagjai:

Kovács Jázmin, Opra Szofi, Takács Luca, Rákosi Noa, Mikolajcsik Gréta, Zsámboki Gábor, Harkai Miklós, Szilágy Dániel, Arató Alex, Kárász Előd

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőjüknek, Simity László tanár úrnak!

Jó felkészülést kívánunk az országos döntőre!

Hajrá Lánchíd!

Nemzetközi diákolimpia

Atlétáink nyáron sem lazítottak, sok versennyel és gyönyörű eredményekkel gazdagodtak a KARC színeiben sportoló lánchidas lányok.

 Júliusba, a Dél-Koreában, Daeguban megrendezett Nemzetközi Gyermek játékokon, Takács Luca, iskolánk sporttagozatos tanítványa képviselte városunkat.

50 ország részvételével, ezen a Nemzetközi Diákolimpián, a legfiatalabb versenyzőként, Luca két számban is remekelt. Magasugrásban 3. távolugrásban 2. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk Lucának és edzőjének, Simity László tanár úrnak!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Országos döntőben kilencedik és tizedik helyezés…

Iskolánk profiljának , a test és szellem edzettségének jegyében zajlott augusztus 28-án, Kiskunmajsán a Tomori Pál Kadét Kupa országos döntője. Az itt versenyzőknek egyszerre kellett hazafias, történelmi, hadtörténeti, honvédelmi technikai ismereteiket és fizikai erőnlétüket, ügyességüket próbára tenni. A versenyen induló több mint 50 csapat közül kettő négyfős LÁNCHIDAS csapat is bekerült az országos döntőbe. Történelmi és hadtörténeti teszt megoldásán kívül felderítés, tájékozódás, lövészet, akadálypálya, íjászat és elsősegélynyújtás területén versenyeztek tanulóink. Az országos döntőben kilencedik és tizedik helyezést értek el.
Hajrá Lánchíd !
A csapat tagjai: 

1. csapat( Varga Johanna 8.a, Zsámboki Gábor 8.a, Szabó Botond 8.a, Polyák Zsuzsanna 8.c )
2.csapat (Arató Alex 8.c, Szilágyi Dániel 8.c, Tóth Máté 8.a , Harkai Miklós 8.a )


Felkészítő tanárok: Vinkóné Lakatos Rita, Cseh Márk és Perényi Krisztián

Jégkorongos sikerek a Lánchídban!

Kasza Noel 7.b osztályos tanulónk a jégkorong sportnak szenteli szabadidejét. Szorgalmának, edzőivel, csapattársaival tisztelettudó, jó kapcsolatának, kiemelkedő edzéslátogatásának, az ott végzett munkájának és gólérzékenységének most meglett a méltó jutalma. Az U 14-es korosztály legjobb játékosa lett Noel. A KESI Sólymok U14-es csapatával bejutott az országos döntőbe, ahol a bronzéremig jutottak. A Kesi Sólymok U 16-os csapatába is feljátszik Noel, akikkel viszont az országos bajnoki címet is elnyerték.

Gratulálunk, Noel! Hajrá Lánchíd!

Atlétika diákolimpia országos döntő

Ismét egy újabb Lánchidas siker!

7 arany 1 ezüst érem!

24 csapat részvételével, a hétvégén, Zalaegerszegen került megrendezésre a Többpróba Atlétika Diákolimpia Országos Döntője. A III. korcsoportos atléta lányaink, megnyerve a városi és megyei döntőket, a legnagyobb pontszámmal, első helyen jutottak be az országos döntőbe. Csak a célra koncentrálva, nagyon szoros eredménnyel, a lányok megvédték első helyüket és boldogan, mosolyogva álltak fel a dobogó legfelső fokára, aranyéremmel a nyakukban örvendhettek  az Országos Bajnoki Címnek.

Csapattagok: Takács Luca, Rákosi Noa, Opra Szofi, Kovács Jázmin, Mikolajcsik Gréta, Mikolajcsik Zsófia.

144 versenyző közül, egyéni összetettben Takács Luca a második helyen végzett, így ismét egy Lánchidas atléta állhatott a dobogón széles mosollyal.

Mindezt megkoronázta Takács Luca egyéni eredménye, aki magasugrásban szintén első lett, ezzel az Országos Bajnoki Címet tudhatja magáénak.

Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek  Simity Laci bácsinak!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Bozsik fesztivál

Az MLSZ Bozsik Intézményi Program záró körzeti fesztiválja május 22-én került lebonyolításra a Műkerti Sportcentrumban. Kovrig-Szabó Ivett tanítónő a második osztályosokkal képviseltette magát. A gyerekek jó hangulatban, a fair play szellemében futballoztak a nagy meleg ellenére is. Csapatunk kiválóan teljesített. Külön köszönet a szervezőknek a csokikért. 

Országos ÜCSB
Október 12-én Debrecenben adott otthont az Atlétika Összetett Csapat Országos Döntőjének, ahol a KARC színeiben, lánchidas diákjaink is versenyeztek. Serdülő, U14-es csapatunk a 4.helyen végzett. Csapattagok: Kovács Jázmin, Opra Szofi és Mikolajcsik Gréta. A lányoknak nem volt sok idejük pihenni, máris jött az újabb megmérettetés. 2022.10.15-én és 16-án, a Kecskeméti Atlétika Centrumban, az Ügyességi Csapatbajnokság Országos Döntője került megrendezésre, ahol atlétáink egy fiatal, de annál küzdőbb csapattal képviselték iskolánkat. Lányaink magasugrásban és távolugrásban jutottak a megyeiről az országos döntőbe, ahol önmagukat, sérüléseiket legyőzve, a legfiatalabb csapatként becsületesen versenyeztek. Magasugró csapatunk a 7. helyen végzett. Csapattagok: Kovács Jázmin, Kovács Kamilla, Opra Szofi, Borbély Szófia és Mikolajcsik Gréta. Távolugró csapatunk a 9. helyen végzett. Csapattagok: Kovács Jázmin, Opra Szofi, Borbély Szófia, Pesti Nikolett és Mikolajcsik Gréta. Gratulálunk a Lányoknak és edzőjüknek, Simity László tanár úrnak! Hajrá Lánchíd!
3_optimized.atl_
Két arany – 1 ezüst – 2 bronz érem 🙂
2022.09.22-én, a Diákolimpia Ügyességi Csapatbajnoksággal, atlétáinknak elkezdődött az idei tanév versenysorozata. Lányaink több versenyszámban indultak, ahol szép eredményeket elérve, továbbjutottak az országos döntőre. Távolugró és magasugró csapatunk első helyezést ért el, ezzel képviselik iskolánkat az október 14-én megrendezésre kerülő országos döntőn, ami szintén Kecskeméten lesz az atlétika centrumban. Távolugró, megyei bajnok csapat tagjai: Kovács Jázmin, Opra Szófi, Borbély Szófia, Mikolajcsik Gréta, Pesti Nikolett Magasugró, megyei bajnok csapat tagjai: Kovács Jázmin, Kovács Kamilla,  Opra Szófi, Borbély Szófia, Mikolajcsik Gréta Kislabdahajító csapatunk a III. helyen végzett. Csapattagok: Végh Adrienn, Tábi Zsófia, Karancsi Dorina, Karsai Gabriella Súlylökő csapatunk a II. helyen végzett. Csapattagok: Végh Adrienn, Tábi Zsófia, Karancsi Dorina, Kulcsár Szimonetta, Kovács Jázmin A 10×200 méteres váltófutásban a lánchidasok a III.helyet szerezték meg. Csapattagok: Kovács Jázmin, Opra Szófi, Borbély Szófia, Mikolajcsik Gréta, Pesti Nikolett, Tóth Máté, Orlov Ferenc, Kiss Gábor, Pénzes Kevin, Kovács Balázs Gratulálunk a versenyzőknek és edzőjüknek, Simity László tanár úrnak! Hajrá Lánchíd!
Diákolimpia megyei atlétika többpróba döntő

8 arany 7 ezüst és 7 bronz érem!

Iskolánk tanulói az elmúlt heti sikeres szereplést követően május 8-9-én vettek részt a Diákolimpia megyei atlétika többpróba döntőjén.

Országos döntőbe jutottak az aranyérmet szerzett, első helyezést elért III. korcsoportos lányaink:

Összetett versenyben bajnok csapat tagjai:

Takács Luca 6.a, Kovács Jázmin 6.a, Opra Szofi 6.a, Rákos Noa 6.a, Mikolajcsik Gréti 7.a, Mikolajcsik Zsófia 5.a

Egyéni összetett versenyben a dobogó felső fokára állhatott és megyei bajnok lett, Takács Luca 6.a osztályos tanuló.

Harmadik helyezett, bronzérmet szerzett Kovács Jázmin 6.a  osztályos tanuló.

Negyedik helyen, Rákosi Noa végzett, szintén 6.a osztályos tanuló.

Magasugrás versenyében Takács Luca megye bajnokként vehet részt az országos döntőn.

Kislabdahajításban Karsai Gabriella a második helyezést ért el, míg távolugrásban Rákosi Noa második helyezett lett.

Az országos döntőre jó felkészülést kívánunk a Lányoknak, ami 2023.05 26-27-én kerül megrendezésre Zalaegerszegen.

A II korcsoportos  többpróba versenyben ezüst érmet szerzett fiú csapatunk.

Csapattagok:

Fekete Balázs 4.a, Vizeli András 4.a,Illyés Benedek 3.a, Kovács Krisztián 4.a, Kovács Bence 4.a, Kovács László 4.a

 Egyéni összetettben Fekete Balázs ért el 4. helyezést.

A II kcs-os lányok a harmadik helyen végeztek, a bronzérmet szerzett csapat tagjai:

Patai Mira 5.a, Harkai Szófia 4.a, Bereczki Hanna 4.a, Zöldi Hanna 4.a, Zsigmond Bettina 4.a, Csatai Flóra 4.b

20 arany és 1 bronz érem!

Iskolánk kiválasztott diákjai 2023.05.02-03-án részt vettek a Diákolimpia városi többpróba bajnokságon.
A II. korcsoportos lány és a fiú ’A’ csapat tagjai 1. helyezést értek el.

 

A győztes  lány csapat tagjai:    Patai Mira 5.a, Harkai Szófia 4.a, Zsigmond Bettina 4.a, Zöldi Hanna 4.a, Bereczki Hanna 4.a, Csatai Flóra 4.b

 

A  fiú ’A’, győztes csapat tagjai: Kovács Krisztián, Vizeli András, Fekete Balázs,

                                      Kovács Bence, Illyés Benedek, Nagy Attila   

 

          ’B’ csapat tagjai: Kovács Botond 4.a, Kovács László 4.a, Gudricza  Levente  4.c,

                                     Túri Milán 4.c, Jager Zsolt3.b, Dudás Marcell 3.a, Gőgös Gergő 3.b  

    Összetett egyéni versenyben:

                                      fiúknál 3. helyezést ért el Fekete Balázs Saul 4.a osztályos tanuló

 

 A IV. kcs fiúk  öttusa csapatunk 3. helyezett  lett.

 

 Csapattagok: Csatai Merse 8.b, Csomor Benedek 8.b, Rafael Nataniel 7.a, Szabó Botond 7.a, Szily Balázs 7.a, Tóth Máté 7.a, Zsámboki Gábor 7.a


    Súlylökésben  Végh  Adrien 3. helyezést  ért  el.


      A III. kcs  leányok 4  tusa versenyét  nagyon ígéretes pontszámmal nyertük meg.

Csapattagok:

                Takács Luca, 6.a, Opra Szofi 6.a, Kovács Jázmin 6.a, Sárosi Noa  6.a, Mikolajcsik Gréti  7.a és Mikolajcsik Zsófi 5.a
                                          
Egyéni verseny eredmények:

 

    III. kcs:   Takács Luca –távolugrás- 1.helyezés
                    Takács Luca- magasugrás-1.helyezés
                     Kovács  Jázmin – 60 m futás- 3.helyezés

                     Rákosi Noa -60 m futás- 4.helyezés

                                           
  Mindhárom csapatunk továbbjutott a megyei döntőre, ami 05.8-9-én kerül megrendezésre , szintén Kecskeméten az Atlétika Centrumban.

Gratulálunk a Lányoknak és a Fiúknak, Zsuzsa néninek és Laci bácsinak!

 

Hajrá Lánchíd!

 

Torna diákolimpia Országos elődöntő

14 arany, 10 bronz érem

Hagyományainkhoz híven, 2023.03.24-én iskolánk adott otthont a Torna Diákolimpia Országos Elődöntőjének. A diákolimpia „B”kategóriájában, 4 megyéből, három korcsoportban 33 csapat és 36 egyéniben induló lány, 234 gyerek mérhette össze tudását ugráson, gerendán és talajon. Túl a megyei döntőn, ahol mindhárom korcsoportunk megnyerte a megyei bajnoki címet, a pénteken megrendezett elődöntőn szintén remekeltek tornászaink. Gyakorlataikat neves és eredményes tornászos múlttal rendelkező budapesti országos és nemzetközi bírók pontozták, értékelték.

A legkisebbek, az I.korcsoportos tornászaink, 1 tizeddel maradtak le a dobogó legfölső fokáról, két csapat előzte meg őket azonos pontszámmal, így lányaink szoros eredménnyel a harmadik helyen végeztek. Egyéniben Csujok Ida I.helyen végzett.

A II és III-IV. korcsoportos lányoknak sikerült az első helyre tornázni magukat.

Harkai Szófia Egyéniben szintén a dobogó legfelső fokára állva, megérdemelten örült az első helyezésnek. Balla Viola és Kosik Rita a negyedik helyet szerezték meg egyéniben.

 A nagyoknál Pesti Nikolett a IV. míg Kovács Jázmin az V. helyen végzett.

I.kcs. : Csapatban III. helyezés 

                  Csujok Ida, Árki Panna, Jávor Éva, Jász Miléna, Dudás Zelda, Marton Regina

             Egyéniben:  

                  Csujok Ida I. helyezésTerülti Bajnoki cím

 1. kcs.-: Csapatban I. helyezés

                   Doktor Eszter, Kecskés Laura, Balla Jázmin, Balla Viola, Harkai Szófia, Kosik Rita

              Egyéniben:

                 Harkai Szófia I. helyezésTerülti Bajnoki cím

                 Kosik Rita ás Balla Viola IV. helyezés

III.-IV.kcs.- Csapatban I. helyezés 

              Csujok Imola, Pesti Nikolett, Csontos Lia, Hajdu Noémi, Kovács Jázmin, Ilyés Zoé

              Egyéniben:

                   Pesti Nikolett IV. helyezés

                   Kovács Jázmin V. helyezés

Gratulálunk a lányoknak és Erika néninek, további jó felkészülést kívánunk nekik az áprilisban megrendezendő országos döntőre, ami Budapesten kerül megrendezésre.

HAJRÁ LÁNCHÍD!!!!!

Egyéni és csapatsiker!

Sáfrány Gergelyt, iskolánk 4. a osztályos tanulóját, aki mindössze 3 hónapja került városunkba és lett játékosa a Mercedes Kosárlabda Akadémia U11-es és U12-es kosárcsapatának, több száz gyerek közül választották be a vármegyei válogatottba. Az elmúlt hétvégi tornán 4  vármegye U11 csapata között dobogós helyen végeztek.

Gergő klubcsapatát  ezen a hét végén a soproni jamboreen majd három hét múlva az idősebb korosztályban a debrecenin képviseli majd.

Gratulálunk  és további sikeres versenyzést kívánunk! Hajrá, Geri! 

Teremfoci kupa

2023.03.31.-én került megrendezésre a Kecskeméti iskolák teremfoci kupája. Első alkalommal rendezte meg ezt az eseményt a Damjanich Általános Iskola, ahol 8 csapat nevezett és ebből kettőt a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola indított. Csapataink az előkelő 2. illetve 3. helyen végeztek. Különdíjakat is osztottak, amiből egyet a Lánchíd csapatából Mészáros Dominik, mint a Kupa gólkirálya szerzett meg.

Lánchíd ,,B” csapat – 2.hely
Házi Marcell 7.a
Pálfy Péter 7.c
Varga Márk 7.c
Borsos Dominik 7.c
Gáspár Keve 8.c

Lánchíd ,,A” csapat – 3.hely
Mészáros Dominik 8.b
Csatai Merse 8.b
Varga Péter 8.c
Tóth Viktor 8.c
Tóth Máté 7.a

Testnevelő: Cseh Márk

Hajrá Fiúk! Hajrá Lánchíd!

 

Sulikézi fesztiválon járt a Lánchíd utcai Sport Általános Iskola másodikos, kézilabdás csapata

Vasárnap Soltra utaztunk, hogy részt vegyünk a gyerekekkel a kezdődobás programon, melyet a Magyar Kézilabda Szövetség hívott életre, népszerűsítve az általános iskolákban a kézilabda sportágat

Nem csalódtunk, csupa színes akadálypályák és rengeteg játékos feladat várta a gyerekeket. Hamar birtokba is vették a srácok a labdákat és eszközöket és két óráig csak a kézilabdáé és persze a gyerekeké volt a főszerep. Műsorvezető vezette a játékokat, animátorok pedig az állomáshelyeken ismertették a szabályokat. 8 pálya szolgálta az ismeretszerzést, a labdás ügyességfejlesztést, a szabályok ismeretét, és megannyi fontos dolgot, amit játékosan sajátíthattak el a gyerekek.

Mindenki nagyon jól érezte magát gyermek, felnőtt, nagyon el is fáradt, de a mosolygás és önfeledt játék mindezt elfeledtette, mert azt csinálták a gyerekek, amit nagyon szeretnek, játszottak.

Májusban folytatjuk, aki akar, még jöhet…!

Hajrá srácok, hajrá Lánchíd!

A lelkes csapat: Jávor Évike

                           Jász Miléna

                           Kiss Lali

                           Börcsök Bence

                            Halász Vivi

                           Szabó Rebi

      Testnevelő:  Perényi Krisztián

Az év testnevelője

2022-ben Magyarország köznevelési típusú sportiskoláinak legjobb testnevelője Adamik Zoltán 👏

 Magyar Sport Házában megrendezett SIOSZ Gálán ünnepélyes keretek között került sor a díj átadására.Adamik Zoltán neve a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolától elválaszthatatlan. Mint kiemelkedő sportoló, később testnevelőtanár, edző, a sportéletben vállalt szakmai szerepvállalása nemcsak szűk környezetében, hanem országosan is elismertté tette. A sport iránti vonzalma áthatja egész pályafutását, generációk sorával igyekezett megszerettetni azt.

Kezdettől fogva magas színvonalú nevelő-oktató munkát folytat, mindezt versenyeredményei egyértelműen bizonyítják. Tanítványai évről évre sikeresen vesznek részt nemzetközi, országos, területi, megyei, városi versenyeken. Rendszeresen készíti őket, időt, fáradtságot nem kímélve a tanórán kívül is a különböző megmérettetésekre. Különösen nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. Munkáját hivatásnak tekinti, igyekszik azt minél magasabb színvonalon végezni. Nyomon követi neveltjeit az elsős képességméréstől a középiskolás beiskolázásig, mint testnevelő tanár, és azon túl, mint edző egyesületi keretek között.Fellépése határozott, dinamikus, egyénisége meghatározó.

Tanítványai, azok szülei, pedagógus társai és a LÁNCHIDASOK nevében szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Lány Diákolimpia IV. Korcsoport

A IV. korcsoportos lányaink a kézilabda diákolimpia megmérettetésein vettek rész szerdán. A Kertvárosi, a Református és a Szent Imre Általános Iskolák, lány csapatai látogattak el hozzánk.

3 mérkőzés várt a lányokra, de egyik sem ígérkezett egyszerű mérkőzésnek. Az első két összecsapás azonban ezeket megcáfolva viszonylag könnyed győzelmeket hoztak. A harmadik meccs azonban igen szoros játékot hozott. Fej fej mellett haladt mindkét csapat az áhított győzelem felé. Nagy taktikai harc után kettő góllal a Szent Imre csapata bizonyult jobbnak és kapta meg az első hellyel járó aranyérmet.

A Lánchidas lányok a második helyen végeztek, helyenként profikat megszégyenítő megoldásokat felmutatva, erejüket nem kímélve, ezzel továbbjutottak a megyei fordulóba, megérdemelten.

A csapat tagjai:

Farkas Fruzsina 8a

Fehér Enikő 8a

Karancsi Dorina 8a

Kulcsár Szimonetta 8a

Péczeli Zsanett 8a

Tábi Zsófi 8a

Tarjányi Diána 8a

Tóth Ivett 8a

Végh Adrienn 8a

Pintér Mária 8c

Testnevelő: Perényi Krisztián

Hajrá lányok, Hajrá Lánchíd

Lánchidas sikerek az atlétikai versenyen!

A hétvégén lezajlott atlétikai versenyen fantasztikus eredményeket értek el a KARC-KESI egyéni versenyzői és csapatai, melyhez iskolánk diákjai is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Leány csapatok között harmadik helyezést értek el. A csapat tagjai Takács Luca és Kovács Jázmin 6. a osztályos tanulóink.

Takács Luca korosztályos összetett magyar bajnok lett! Edzője Simity László

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

Hajrá Lánchíd!

Torna diákolimpia megyei döntő

20 arany 2 ezüst és 1 bronz érem 

Az eddigi évekhez hasonlóan, szeptemberben tornászaink tervekkel és célkitűzésekkel kezdték el a felkészüléseiket.

 Hagyományainkhoz híven, az idén is iskolánk adott otthont és rendezte meg a Torna Diákolimpia Megyei döntőjét. Tornászaink mindhárom korcsoportban a tőlük megszokott eleganciával és sikerrel képviselték iskolánkat. Csapatban és egyéniben az idén is a dobogó legfelső fokán állva, aranyéremmel a nyakukban büszkélkedhettek lányaink a  megyei bajnoki címmel.

I.kcs. – csapatban I. helyezés 

                  Csujok Ida, Árki Panna, Jávor Éva, Jász Miléna, Dudás Zelda, Marton Regina

             Egyéniben:   

                  Csujok Ida I. helyezés

                  Dudás Zedla II. helyezést ért el

 1. kcs.- – csapatban I. helyezés

                   Kecskés Laura, Balla Jázmin, Balla Viola, Harkai Szófia, Kosik Rita

              Egyéniben:

                 Harkai Szófia I. helyezés

                 Kosik Rita ás Balla Viola II. helyezés

II.-IV.kcs.- – csapatban I. helyezés 

              Csujok Imola, Pesti Nikolett, Csontos Lia, Hajdu Noémi, Kovács Jázmin, Ilyés Zoé

              Egyéniben:

              Csujok Imola III. helyezést ért el

Gratulálunk a lányoknak és Erika néninek, további jó felkészülést kívánunk nekik a március 24-én megrendezett országos elődöntőre, aminek rendezését szintén iskolánk nyerte meg.

HAJRÁ LÁNCHÍD!!!!!

Mezei futóverseny

Az idei év  első szabadtéri  atlétika versenyére került sor március 8-án szerdán.

A városi mezei futóversenyt az elmúlt évekhez hasonlóan a szabadidő központban rendezték meg, ahol szép időben és környezetben versenyezhettek iskolánk kiválasztott diákjai.

A korosztályonként különböző távot teljesítő gyerekek közül a legfiatalabb lánchidas tanulók állhattak dobogóra.

Az egyéni versenyben Sárközi Martin 2.a osztályos tanuló 2. helyen végzett.

A versenyben második helyen végzett csapat tagjai a következők voltak:

Gőgös Gergő 3.b

Kakas Márk 2.a

Kiss Lajos 2.a

Kakas Márk 2.a

A versenyben részt vevő többi gyermek tisztességes helytállással fejezte a futást.

Hajrá Lánchíd!

Grundbirkózás

2023.01.27-én került megrendezésre a Grundbirkózás Országos Elődöntő, Mezőfalván, ahol a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai is részt vettek. 11 diákkal indultunk a megmérettetésen, ahol nagyon sok tapasztalatot szereztünk. Iskolánk első alkalommal képviselte magát ebben a diákolimpiai sportágban, remélve, hogy a következő tanévektől stabil képviselők leszünk ebben a sportágban is.

Fiúk I. korcsoport:
Kiss Lajos 2.a
Sárközi Lajos 2.a
Sárközi Martin 2.a
Kracker Bálint 3.a

Fiúk II. korcsoport:
Bakk Roland 4.b
Bánóczki Bálint 4.b
Bakró Gábor 3.b
Huszka Ambrus 3.a
Kapás Barnabás 3.a
Kovács László 4.a
Kovács Krisztián 3.a

Hajrá Lánchíd!

Atlétika verseny

2023.01.31-én iskolánk atlétái, a KARC –KESI színeiben, Tatabányán egy felkészülési magasugró versenyen vettek részt.

A 13 éves lányok magasugró versenyében, 160 cm –es eredménnyel, 1.helyezés ért el Takács Luca,  6.a osztályos sporttagozatos tanulónk, országos ranglista vezető eredménnyel.

További helyezések: Kovács Jázmin, 130 cm, Opra Szofi 130 cm, Mikolajcsik Gréta 120 cm, Mikolajcsik Zsófi 120 cm.

Gratulálunk a Lányoknak és felkészítőiknek Simity László és Adamik Zoltán  tanár úrnak!

 

Hajrá Lánchíd!

Továbbjutás az országos elődöntőbe!

2022.03.22-én IV. korcsoportos kézilabda diákolimpia megyei döntő zajlott a Lánchíd utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában.

Mint két héttel ez előtt, most is a 7-8-os fiúk mérték össze tudásukat az ellenfél csapataival. A tét nem kisebb volt, minthogy a régóta dédelgetett álmunkat, az országos elődöntőbe jutást elérjék a Lánchidas fiúk! Ismét ellentmondást nem tűrően kezdett a csapat és ez a lelkesedés és csapategység sikert kovácsolt erre a napra! Remek mérkőzéseknek lehettek tanúi a lelkes iskolások, akik hangosan biztatták a fiúkat. A részt vevő iskolák jól felkészített csapatokkal érkeztek a megmérettetésre, magas színvonalú, időnként látványos megoldásokkal tarkított mérkőzések zajlottak. Az utolsó percig kiélezett, megyei döntőhöz méltó szintvonalú mérkőzésen vívták ki a Lánchidas fiúk a továbbjutást.

Résztvevő csapatok:

Kalocsa Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola

Kiskőrös Petőfi Sándor Általános Iskola

Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Nagy reményekkel és hatalmas lelkesedéssel várja a csapat újabb kihívóit, immár az országos elődöntőbe, ahol a cél a legjobb 8 közé jutás, onnan pedig irány az országos döntő!

Hajrá Lánchíd!!!

A csapat tagjai:

Bagó tamás, Benke Martin, Bodócsi Ármin, Domonics Levente, Házi Imre, Karancsi Szabolcs, Koleszárik Bence, Somoskövi Dávid, Szilágyi Dániel, Tóth Kornél,

Edző, testnevelő:

Perényi Krisztián

Diákolimpia megyei atlétika többpróba döntő
Továbbjutás a megyei döntőbe!

2022.03.07-én IV. korcsoportos kézilabda diákolimpia körzeti döntő zajlott a Lánchíd utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában.

Ez alkalomból, a 7-8-os fiúk mérték össze tudásukat és nem csalódtunk. Remek mérkőzéseket láthattak az iskolások, akik hangos biztatással szurkoltak minden csapatnak. A részt vevő iskolák jól felkészített csapatokkal érkeztek a megmérettetésre, magas színvonalú, időnként látványos megoldásokkal tarkított mérkőzések zajlottak.

Résztvevő csapatok:

Kertvárosi Általános Iskola

Kecskeméti Piarista Gimnázium Általános Iskola és Óvoda

Lajosmizse Fekete István Sportiskolai Általános Iskola

Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Mivel csak egy csapat juthatott tovább a megyei döntőbe, minden csapat nagyon összpontosított, hisz tudta mekkora a tét. Ezt a nyomást legjobban a Lánchidas fiúk bírták és megérdemelten jutottak tovább, ahol kettő csapat várja, hogy az országos elődöntőbe juthasson valamelyikük.

Hajrá Lánchíd!!!

A csapat tagjai: Bagó tamás, Benke Martin, Bodócsi Ármin, Domonics Levente,Házi Imre,Karancsi Szabolcs,Koleszárik Bence, Somoskövi Dávid,Szilágyi Dániel,Tóth Kornél

Edző, testnevelő:

Perényi Krisztián

Bajnokcsapat, egyéni bajnok, csapat és egyéni bronzérem a torna országos diákolimpia döntőjén 🙂

Megérkezve a „a ranglétra” legmagasabb fokához, a lánchidas tornászok március 19-én, szombaton, egy maratoni országos döntőn mutathatták be gyakorlataikat, bizonyíthatták tehetségüket, képviselve iskolájukat, városunkat és a megyénket.

Az eredményes elődöntő után, Budapesten került megrendezésre a torna diákolimpia országos döntője, ahol korcsoportonként 15 csapat, közel 300 tornász mérte össze tudását az ország különböző pontjáról, megküzdve a legjobb eredményekért.

Tornászaink  mindhárom korcsoportban remekeltek, nem csak eleganciájukkal, hanem precíz és szép gyakorlatok bemutatásával igyekeztek kiérdemelni a bírók jó pontjaikat.

Évről évre a dobogóra tornázzák fel magukat a lányok, de a bajnoki cím megszerzése nem sűrűn adatott meg.

Az idén, az I. korcsoportos tornászok, Magyarország Torna Diákolimpia Bajnoki Címét szerezték meg, a dobogó legfölső fokára állva, aranyéremmel a nyakukban örültek a sikernek.

Ezt a hatalmas sikert még fokozta, hogy egyéniben, a 95 kistornász közül, Harkai Szófia az I.helyezést érte el, ezzel ő lett A BAJNOK.

Nem fejeződött be az éremeső és a siker gyűjtése, Balla Viola, szintén egyéniben, a III.helyen végzett, így két tornászunk is a dobogón állt az egyéni helyezés  eredményhirdetésén.

Az I.korcsoportos tornászok:

Csujok Ida, Mezei Mira, Kosik Rita, Balla Jázmin, Balla Viola, Harkai Szófia.

A II. korcsoportos tornászaink, annak ellenére, hogy sajnos a 6 főből négyen indultak a versenyen, így is pontszerző helyen végeztek, nem sokkal maradtak le a dobogóról, ők a IV. hellyel büszkélkedhetnek.

Az II.korcsoportos tornászok:

 Kecskés Laura, Horváth Jázmin, Domonyi Elina, Orlov Natasa

És egy újabb dobogós helyezés, a III.-IV. korcsoportos lányok,  stabil és gyönyörű gyakorlatsorozatok bemutatása után, a III. helyet szerezték meg. Először kis keserédes mosollyal álltak fel a dobogóra, mert szívük mélyén, edzőjükkel egyetemben, várták a bajnoki cím megszerzését, de a kapott pontok alapján a bronzérem „jutott” nekik.  Természetesen nagyon örülünk az országos harmadik helyezésnek is, nagyon büszkék vagyunk a lányainkra, és arra, hogy példát mutattak a kisebb társaiknak, hogy a kitartó munka meghozza gyümölcsét.

Egyéniben, Kelemen Dorottya IV. helyezést, míg Tóth Lívia az V. helyezést érték el, maguk mögött hagyva 94 versenyzőt korcsoportjukból.

Az III.-IV.korcsoportos tornászok:

 Csujok Imola, Pesti Nikolett, Kozma Csenge, Náczi Angéla, Tóth Lívia, Kelemen Dorottya

Gratulálunk a LÁNCHIDAS tornászoknak, és további sikeres munkát kívánunk nekik és edzőjüknek, Erika néninek!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Torna Diákolimpia Országos Elődöntő

Végtelennek tűnő két év kihagyás után, újra iskolánk rendezte meg az ország négy régiója közül, az egyik Torna Diákolimpia Országos Elődöntőt.

A diákolimpia „B” kategóriájában, három korcsoportban 32 csapat, több mint 200 gyerek mérhette össze tudását ugráson, gerendán és talajon. Túl a megyei döntőn, ahol mindhárom korcsoportunk megnyerte a megyei bajnoki címet, a pénteken megrendezett elődöntőn szintén remekeltek tornászaink. Gyakorlataikat neves és eredményes tornászos múlttal rendelkező budapesti országos és nemzetközi bírók pontozták, értékelték. Lányaink a megérdemelt magas pontokkal, mindhárom korcsoportban, csapatban és egyéniben is megszerezték az országos elődöntő bajnoki címet, a dobogó legfölső fokán mosolyogva vették át az arany érmeket.

I.kcs.tornászai: 

Csujok Ida, Mezei Mira, Kosik Rita, Balla Jázmin, Balla Viola, Harkai Szófia.

Egyéniben: Harkai Szófia I. helyezés, Kosik Rita ás Balla Viola II. helyezés, Balla Jázmin VI. helyezést értek el

 1. kcs.tornászai:

 Kecskés Laura, Horváth Jázmin, Domonyi Elina, Orlov Natasa

Egyéniben: Orlov Natasa I.helyezés, Horváth Jázmin IV.helyezés, Domonyi Elina V. helyezést értek el.

III.-IV. kcs.tornászai:

 Csujok Imola, Pesti Nikolett, Kozma Csenge, Náczi Angéla, Tóth Lívia, Kelemen Dorottya

Egyéniben: Csujok Imola VI. helyezés, Kozma Csenge és Náczi Angéla III. helyezés, Tóth Lívia II.helyezés, Kelemen Dorottya I.helyezést értek el

Az országos döntő március 19-en kerül megrendezésre Budapesten, ahol tornászaink reményeink szerint hasonló sikereket érnek el.

Lánchidas bajnok csapat a diákolimpia országos döntőjében
Diákolimpia Atlétika Ügyességi Csapatbajnokság Országos döntőjét 2021. október 12-én rendezték meg Kecskeméten. Eredményeink: Lány súlylökő csapat 1.hely 879,75 cm átlaggal Csapattagok: Rab Lilla, Vári Adrienn,Kelemen Dorottya,Náczi Angéla, Végh Adrienn Lány magasugró csapat 2. hely 133,75 cm átlaggal Csapattagok: Tóth Lívia, Rab Lilla,Kelemen Dorottya, Borbély Szofi, Mikolajcsik Gréti Lány távolugró csapat 4.hely 438,75 cm átlaggal Csapattagok: Tóth Lívia, Kovács Jázmin,Kelemen Dorottya, Borbély Szofi, Mikolajcsik Gréti Lány kislabda hajító csapat 9.hely: 39,9175 m átlaggal Csapattagok: Rab Lilla,  Végh Adrienn,Tábi Zsófi,Karancsi Dorina, Illés Réka Zoé Felkészítők: Simity László és Adamik Zoltán Gratulálunk! HAJRÁ LÁNCHÍD!
Egy arany és egy bronz a Diákolimpia országos döntőjén 🙂
 1. október 17-én szombaton rendezték meg Székesfehérváron az MVM atlétika Diákolimpia Országos döntőjét.
Atlétáink nagyszerű eredményekkel tértek haza. KÖSZÖNJÜK a munkájukat! Az Atlétika Diákolimpia Ügyességi Csapatbajnokság Országos döntőjén BAJNOK lett a lány magasugró csapatunk: Kovács Kinga 8. a Kálózi Rebeka 8. a Dongó Dorina 8. a Tobai Léna 8. b Molnár Viktória (Arany J. Iskola)
 1. helyezett a súlylökő csapat:
Lukács Ágnes 8. a Kele Viktória 8. a Rab Lilla 7. a Vári Adrienn 7. a Végh Adrienn 6. a felkészítők: Adamik Zoltán és Simity László csapatkísérő: Perényi Krisztián Gratulálunk! HAJRÁ LÁNCHÍD!
Tornaverseny országos elődöntő

A torna diákolimpia országos elődöntőjén 3 csapat arany, 2 egyéni arany, 2 egyéni ezüst és 1 egyéni bronz :).

2020.02.28-án iskolánk sportcsarnokában került megrendezésre a Torna Diákolimpia Országos Elődöntője.

Öt régióban rendezték meg ezt a döntőt, köztük az egyik volt a kecskeméti, ahol több megye kis és nagy tornászai küzdöttek meg az országos döntőbe való bejutásért csapat- és egyéni versenyben is. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből 30 csapat képviselte iskoláját, közel 250 tornász mutatta be gyakorlatát ugráson, gerendán és talajon.

Őket és gyakorlataikat a budapesti országos és nemzetközi bírók pontozták és értékelték.

A lánchidas tornászok, mint minden évben, az idén is remekeltek, mindhárom korcsoportban a dobogó legfelső fokára állva méltán örülhettek a szépen csillogó aranyérmeknek.

Az  I. kcs.–os tornászok TERÜLETI BAJNOKOK!

Csapattagok:

 1. Harkai Szófia 1.a
 2. Horváth Jázmin 2.a
 3. Zakar Larina 2.a
 4. Domonyi Elina a
 5. Kelemen Orsolya a
 6. Orlov Natasa 3.a

Egyéniben: 

    Domonyi Elina 1. helyezést,

    Harkai Szófia 4. helyezést,

    Kelemen Orsolya 6. helyezést ért el.

A II. kcs.-os tornászok TERÜLETI BAJNOKOK!

Csapattagok:

 1. László Kincső 3.a
 2. Pesti Nikolett 4.a
 3. Hajdú Noémi 4.a
 4. Csujok Imola 4.a
 5. Csontos Lia 4.a
 6. Tóth Ivett 5.a

Egyéniben:

Csujok Imola 2. helyezést,

Tóth Ivett 4. helyezést,

Csontos Lia 5. helyezést,

Hajdú Noémi 6. helyezést ért el.

A III.-IV. kcs.-os tornászok TERÜLETI BAJNOKOK!

Csapattagok:

 1. Kelemen Dorottya 6.a
 2. Tóth Lívia 6.a
 3. Szelei Odett 7.a
 4. Jámbor Vivien 7.a
 5. Kovács Kinga 7.a
 6. Lapéta Dorina 8.a

Egyéniben:

Kelemen Dorottya 1. helyezést,

Kovács Kinga 2. helyezést,

Lapéta Dorina 3. helyezést,

Jámbor Vivien 4. helyezést,

Szelei Odett 6. helyezést ért el.

Gratulálunk a lányoknak és edzőjüknek, Erika néninek, további sikeres felkészülést kívánunk az országos döntőre, ami április 4-én kerül megrendezésre Budapesten.

HAJRÁ, LÁNCHÍD!!!!

023_tornaversenyteruleti_20200228_optimized
Hoki

Az iskola első és második évfolyamos tanulói 2020 januárja óta járnak korcsolyázni heti egy alkalommal. Ennek köszönhetően ismerkedett meg Túri Milán 1.c osztályos tanuló is a jégkoronggal, és kezdett el rendszeresen edzésekre is járni. Munkája eredményeként már egy éremmel is gazdagodott saját korcsoportjában.

Gratulálunk Milán, további sok sikert! Hajrá, Lánchíd!

img2085-copy_optimized
Futsal a Lánchídban
Nagyon értékes helyezéssel zárták a Lánchidas fiúk a diákolimpiai kiírásban szereplő IV. kcs-os futsal versengéseket. Egészen az országos elődöntőig menetelt a társaság. A 2019 októberében elkezdett menetelés, egészen 2020 januárjáig tartott, amikor is a Felcsúti Nemzeti Futball Akadémia labdarúgói állították meg iskolai csapatunkat. Nagy küzdelmek, szép gólok, remek játék jellemezte a fiúkat, akik megérdemelten jutottak el a teremlabdarúgás ily magas fokára. Köszönet a fiúknak és felkészítő tanáruknak, akik remek perceket és élményeket nyújtottak nekünk. Hajrá fiúk hajrá Lánchíd! A csapat: Gondi Károly Kurucz Dávid Molnár Bálint Nagy Gergely Pusztai Ákos Schneider Ákos Felkészítő tanár: Perényi Krisztián
Sikeresen szerepeltek a Lánchidas atléták a Magyar Bajnokságon

A hétvégén négy újonc korú (2007-es születésű) tanuló vett részt az Újonc Fedettpályás Magyar Bajnokságon. Legjobban a súlylökők szerepeltek: Rab Lilla 5. helyezett lett, Vári Adrienn pedig 6. helyezést ért el.

300 méteres síkfutásban Kozma Csenge jó eredménnyel lett 10. helyezett.

60 méteren egyéni csúccsal Kelemen Dorottya az összesítésben 20. helyen végzett.

Gratulálunk!

Felkészítő : Adamik Zoltán és Simity László edzők

kep01_optimized
kelemen-dorottya_optimized

Képaláírás:
A súlylökő lányok Márton Anitával – Magyarország első világbajnok atlétájával – készíthettek közös fotót

Városi megyei torna

Januárban két verseny került megrendezésre iskolánk sportcsarnokában, a torna városi és megyei diákolimpia döntője.

A városi versenyen iskolánk tornászai mindhárom korcsoportban remekeltek, a II. és III.-IV. korcsoportban két-két  csapat is képviselte iskolánkat.

I.kcs.–ban 1. helyezést értek el a lányok.

Csapattagok:

 1. Harkai Szófia 1. a
 2. Horváth Jázmin 2. a
 3. Zakar Larina 2. a
 4. Domonyi Elina a
 5. Kelemen Orsolya a

 

Egyéniben „piroslott” a dobogó:

 

Domonyi Elina – 1. helyezés

Kelemen Orsolya – 2. helyezés

Zakar Larina -3. helyezés

Harkai Szófia- 4. helyezés

 

II.kcs.-ban az „A” csapat 1. helyen végzett, míg a „B” csapatunk 2. helyet szerezte meg.

Csapattagok:   „A” csapat:

 1. Törteli Klaudia 4. a
 2. Pesti Nikolett 4. a
 3. Hajdú Noémi 4. a
 4. Csujok Imola 4. a
 5. Csontos Lia 4. a
 6. Tóth Ivett 5. a

 

 „B” csapat:

 1. Ilyés Zoé a
 2. László Kincső a
 3. Szűcs Emma 3. a
 4. Kovács Jázmin 3. a
 5. Borbély Szófia 4. a

 

Egyéniben:

Csujok Imola- 1. helyezés

Csontos Lia – 2. helyezés

Tóth Ivett – 3. helyezés

László Kincső – 4. helyezés

Hajdú Noémi – 5. helyezés

Pesti Nikolett – 6. helyezés

 

III.-IV. korcsoportban az „A” csapat 1. helyen végzett, míg a „B” csapatunk 2. helyet szerezte meg.

Csapattagok: „A” csapat:

 1. Kozma Csenge a
 2. Kelemen Dorottya 6. a
 3. Tóth Lívia 6. a
 4. Jámbor Vivien 7. a
 5. Kovács Kinga 7. a
 6. Lapéta Dorina 8. a

 

Csapattagok: „B” csapat:

 1. Vörös Izabell 5. b
 2. Náczi Angéla 6. a
 3. Csillag Virág 7. a
 4. Szelei Odett 7. a
 5. Kürtösi Petra 7. a
 6. Récsei Zsófia 8. a

 

Egyéniben:

Kelemen Dorottya – 1. helyezés

Kovács Kinga – 2. helyezés

Lapéta Dorina – 3. helyezés

Jámbor Vivien – 4. helyezés

Tóth Lívia – 5. helyezés

Szelei Odett – 6. helyezés

 1. 01. 15-én a megyei döntőn az alábbi eredményekkel büszkélkedtek tornászaink, tovább jutva az országos elődöntőre, ami február 28-án lesz megrendezve szintén iskolánk sportcsarnokában:

 

 1. kcs.–ban 1. helyezést értek el a lányok.

Csapattagok:

 1. Harkai Szófia 1. a
 2. Horváth Jázmin 2. a
 3. Zakar Larina 2. a
 4. Domonyi Elina a
 5. Kelemen Orsolya a
 6. Orlov Natasa 3. a

 

Egyéniben : Kelemen Orsolya – 1. helyezés

Domonyi Elina – 2. helyezés

Zakar Larina -3. helyezés

Harkai Szófia – 4. helyezés

Orlov Natasa – 5. helyezés

Horváth Jázmin – 6. helyezés

 

 

II.kcs.-ban szintén 1. helyen végeztek a lányok.

Csapattagok:

 1. László Kincső 3. a
 2. Törteli Klaudia 4. a
 3. Pesti Nikolett 4. a
 4. Hajdú Noémi 4. a
 5. Csujok Imola 4. a
 6. Csontos Lia 4. a
 7. Tóth Ivett 5. a

 

 Egyéniben: 

Csujok Imola – 1. helyezés

Tóth Ivett – 2. helyezés

Csontos Lia – 3. helyezés

László Kincső – 5. helyezés

Pesti Nikolett – 6. helyezés

 

III.-IV.kcs.-ban tornászaink aranyéremmel a nyakukban mosolyogtak a dobogó legfelső fokáról.

Csapattagok:

 1. Kozma Csenge 6. a
 2. Kelemen Dorottya 6. a
 3. Tóth Lívia 6. a
 4. Jámbor Vivien 7. a

5.Kovács Kinga 7. a

 1. Szelei Odett 7. a
 2. Lapéta Dorina 8. a

  

Egyéniben:

Kelemen Dorottya – 1. helyezés

Kovács Kinga – 2. helyezés

Lapéta Dorina – 3. helyezés

Jámbor Vivien – 4. helyezés

Szelei Odett – 5. helyezés

20200109_tornaversenyvarosi_240_optimized
20200109_tornaversenyvarosi_079_optimized
20200115_tornaversenymegyei_222_optimized
Bátrak Ligája

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/vivtak-lottek-kusztak-masztak-a-batrak-kecskemeten-2406870/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=165&v=M7vqsqXl5Ck&feature=emb_logo

Ezüstérem a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett Bátrak Ligája vetélkedőn.

Gratulálunk!  400.000 Ft értékű sporteszközutalványt nyert a Lánchidas csapat:

Dongó Dorina
Jámbor Vivien
Kovács Kinga
Kürtösi Petra 7.a
Vágó Zsigmond 7.b
Kovács Péter 7.c
Herczeg Gerő
Gondi Károly
Koleszárik Balázs
Schneider Ákos 8.a
Matuza Balázs 8.b

Felkészítő pedagógusok: Adamik Zoltán, Perényi Krisztián, Terecskei Emőke és Vinkóné Lakatos Rita

HAJRÁ LÁNCHÍD!

A Honvédelmi Sportszövetség egyik elsődleges célja volt a versenysorozattal, hogy a sportolni vágyó gyerekeknek bemutassa a honvédelmi sportok gyakorlásában rejlő lehetőségeket. A versenyszámokat speciálisan a 7-8. osztályosok életkori adottságait, érdeklődését figyelembe véve alakították ki.

A feladatok nem csak a fizikai és mentális képességeket fejlesztették, hanem összetettségük és a megmérettetés izgalma révén élményt is adtak a gyerekeknek:

akadálypálya leküzdése célba dobással kiegészítve

falmászás
sor és váltóverseny
lézeres lövészet
villám tájékozódás
vívás
íjászat
szimulátor és távirányítós járművezetés
erőpróba
elméleti (I. világháború)

img_20200113_153400_optimized
Scroll to Top