Beiskolázás

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

minikep02
minikep01

Kedves Szülők!

Üdvözöljük a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában! Megismerheti az iskola profilját, az általunk kínált lehetőségeket.
Sok szeretettel várjuk az elsősöket!

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezés dátuma: 2024. április 18-19. (csütörtök és péntek). A beíratást személyesen tudja intézni 8:00 – 19:00 óra között iskolánkban. (6000 Kecskemét, Lánchíd u. 18.)

A személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező. A szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.

 • A beíratásra hozza magával a következő dokumentumokat:

  • a gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolványt,
  • a gyermek nevére kiállított TAJ kártyát,
  • a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt.
  • a gyermek oktatási azonosítóját melyet gyermeke óvodájából kérhet ki.

   

  Amennyiben rendelkeznek az alábbi igazolással, kérjük, hozza magával:

  • szakértői véleményt sajátos nevelési igényről (SNI) vagy tanulási, beilleszkedési problémáról (BTMN)
  • egyedüli törvényes képviselet esetében az erről szóló bírósági végzést,
  • hátrányos helyzetről szóló határozatot,
  • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatot,
  • tartósan beteg, illetve fogyatékkal élő gyermekről szóló iratot.

Felhívjuk figyelmüket az előzetes adatszolgáltatás lehetőségére, és annak hasznosságára, hiszen az online előzetes jelentkezés hatására rendkívül gyors és gördülékeny ügyintézés valósulhat meg.

 1. március 27-én (szerdán) a KRÉTA rendszer felületén megnyílik a beiratkozás szülői felületét (BÁI), melynek használatával beküldheti előzetesen gyermeke adatait iskolánkba.

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

A 2024/2025. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozást támogató, az előzetes jelentkezéshez is kapcsolódó szülői tájékoztató segédlet, illetve a beiskolázási modul felhasználói útmutatója a KRÉTA Tudásbázis oldalán is elérhetővé váltak, a beiratkozás folyamatának oktató videója itt érhető el.

 

A beiratkozás lezárását követően  a tervezettek szerint 2024. május 28. kedd 17 órai kezdettel tartjuk az első szülői értekezlet. 

A felvételt nyert gyermekeknek gólyatábort szervezünk, melynek időpontja 2024. június 27-28. csütörtök és péntek, 16:00-17:30-ig.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

Leendő elsős tanítóink bemutatkozása

Milyen a Lánchíd? Színes, változatos, tükrözi az egyéniséget, de ugyanakkor egységes. Rugalmas, innovatív, ezzel párhuzamosan tradicionális, rendszer szemléletű. Egy érzés, egy fogalom. Nekünk ezt jelenti.

Fábiánné Halász Nikolett

Diplomám megszerzése óta a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában tanítok.

Az iskolakezdés hatalmas lépés egy család életében. Nagyon szeretem a gyerekeket, mindig boldogsággal tölt el, amikor csillogó szempárok néznek rám.  Sok türelemmel, szeretettel, játékokkal, mesével és vidámsággal teszem az óvoda-iskola átmenetet zökkenőmentessé számukra.

Tanítási óráimat a kiegyensúlyozott, derűs légkör jellemzi. Az osztályközösség alakítására nagy hangsúlyt fektetek, célom a gyermekközpontú, bizalomra épülő, szeretetteljes kapcsolat kialakítása a diákokkal. Szükségesnek tartom a szülőkkel való jó kommunikációt. Hiszek abban, hogy csapatként együttműködve a gyerekek olyan alapokat kapnak, amelynek eredményeként kiegyensúlyozott, sikeres felnőttekké válnak.

Felgyorsult, digitalizált világunkban fontosnak tartom, hogy a mindennapi oktató-nevelő munkám során alkalmazzam az új módszereket és eszközöket, ezzel segítve a képességfejlesztést, tehetséggondozást, motivációt és az érdeklődés felkeltését.

Szeretettel várom a leendő elsős kislurkókat, hogy együtt fedezhessük fel a betűk és számok világát!

„Lánchidasnak lenni jó!”

 

 

Milyen a Lánchíd? Színes, változatos, tükrözi az egyéniséget, de ugyanakkor egységes. Rugalmas, innovatív, ezzel párhuzamosan tradicionális, rendszer szemléletű. Egy érzés, egy fogalom. Nekünk ezt jelenti.

Gömöriné Csősz Adrienn

Volt lánchidas diákként visszahúzott a szívem szeretett általános iskolámhoz, és volt tanáraimhoz, akik mindig magas színvonalon oktattak, neveltek. A sport szeretete végig kísérte az életemet, így diákjaimat is ennek fényében nevelem. Az országos 3. helyezett Diákolimpiai lánchidas tornászcsapat tagja voltam, 12 évig szertornáztam. A testnevelés – tanítói diplomám megszerzése óta tanítok a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában.

Jelenleg a 4. évfolyam sporttagozatos osztály osztályfőnöke vagyok. A szaktárgyi tanításon túl Polgár Judit Sakkpalota módszerével tehetségfejlesztő sakk órákat és szakkört vezetek. Hiszek a játszva tanulás pedagógiájában, amikor a gyermekek észrevétlenül fejlődnek és tesznek szert a tudásra.

Óráimon sokféle eszközzel és változatos, hatékony módszerekkel, sok türelemmel tanítok, ahol a gyerekek kreativitása, személyisége gazdagodik és kommunikációja fejlődik az egyéni képességének megfelelően. Célom, megtalálni minden kisgyermekben azt, amiben a legjobb és, hogy iskolánk biztonságot nyújtó közegében kiegyensúlyozott diákká váljon.

Nagyon sok szeretettel várom leendő elsős diákjaimat a Lánchídba, hogy játszva tanulhassanak! A ,,Lánchíd”, amely összeköt minket! 

 

Milyen a Lánchíd? Színes, változatos, tükrözi az egyéniséget, de ugyanakkor egységes. Rugalmas, innovatív, ezzel párhuzamosan tradicionális, rendszer szemléletű. Egy érzés, egy fogalom. Nekünk ezt jelenti.

Kovrig-Szabó Ivett

Óvó- tanítónőként a mai napig a sport az életem fontos része, amely a jelenlegi osztályom mindennapjait is áthatja. Amellett, hogy segítek diákjaimnak felfedezni és elsajátítani a matematika tudományát, nagy lelkesedéssel és elhivatottsággal beavatom a vállalkozó kedvű gyerekeket a labdarúgás rejtelmeibe, a kitartás, a csapatmunka örömeibe, amelyek hozzájárulnak a sokoldalú képességek fejlesztéséhez.

Odaadó, elfogadó, következetes munkára építve, játékokon keresztül szerettetem meg a tanulást diákjaimmal, hogy élmény legyen számukra az ismeretek elsajátítása.

Hiszek a pozitív szemléletű, a megerősítést előtérbe helyező pedagógiában, amelynek alkalmazásával segítem a diákjaimat abban, hogy minél többet tudjanak kihozni magukból. Türelemmel, vidámsággal, sok játékkal várom közösségünkbe a leendő elsősöket, ahol garantált a derűs,  szeretetteljes légkör. Célom, hogy egy csapatként a gyerekekkel és a szülőkkel együtt egy támogató, kiegyensúlyozott légkört biztosítsunk a gyerekek számára.

Kedves leendő kiselsős, gyere és tanulj sportosan a Lánchídban!

 

 

 

Milyen a Lánchíd? Színes, változatos, tükrözi az egyéniséget, de ugyanakkor egységes. Rugalmas, innovatív, ezzel párhuzamosan tradicionális, rendszer szemléletű. Egy érzés, egy fogalom. Nekünk ezt jelenti.

Machács Anita Mirella

Machács Anita Mirella vagyok. A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában tanítok már több, mint 30 éve, s eddig 13 alkalommal kezdtem első osztályosokkal. 

Szeretem látni az iskolába lépő kisgyermekek várakozásokkal, kíváncsisággal teli arcát. Bevezetni őket a számok és betűk világába gyönyörű feladat. 

Tanítóként változatos módszereket, eszközöket alkalmazok. Óráimon a tevékenykedtetést, a játékos tanulást, az élményalapú ismeretszerzést részesítem előnyben. 

Szívügyem a matematika, célom, hogy biztos alapokkal rendelkezzenek tanítványaim, reális és logikus gondolkodásuk kialakuljon. A gyermekek sokfélék, igyekszem mindenkinek  a segítségére lenni abban, hogy örömet és sikereket érjenek el a tanulásban, figyelemmel foglalkozom a lassabban haladókkal, és támogatom a tehetséges tanulók fejlődését.

Osztályfőnöki munkám legfontosabb feladata a nyugodt, érzelmi biztonságot nyújtó környezet megteremtése. 

Szeretném, ha a szeptemberi iskolakezdés egy új kaland kezdete lenne a kisgyereknek, szülőknek és a tanítónak is.

Móricz Zsigmond szavait idézve, „Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.”

Szeretettel várom a leendő elsősöket!

 

 

Milyen a Lánchíd? Színes, változatos, tükrözi az egyéniséget, de ugyanakkor egységes. Rugalmas, innovatív, ezzel párhuzamosan tradicionális, rendszer szemléletű. Egy érzés, egy fogalom. Nekünk ezt jelenti.

Nagy Dorina

Nagy Dorina vagyok fiatalos, lendületes és volt lánchidas. Szeretem a kihívásokat, az új feladatok mindig motiválnak. Érdeklődő, figyelmes és gyermekcentrikus személyiség jellemez. Már egész fiatalon eldöntöttem, hogy a pedagógus pályát választom és gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Ez az álmom valóra is vált. Jövőre a harmadik tanévemet fogom megkezdeni.

Célom, hogy tanulóim és a szülők bizalommal forduljanak felém, nyitott, pozitív szemléletű pedagógus vagyok, mindig kész az együttműködésre és a segítségnyújtásra.

Törekszem arra, hogy a gyerekek a szabadidejüket hasznosan töltsék. A digitális eszközök használata mellett rejtvényfejtéssel, logikai játékokkal, kreatív kézműves foglalkozásokkal teszem élménydússá a szabadidős tevékenységeket.

A drámapedagógiai módszereket a tanóráimba is beépítem. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek élvezzék a tanulást, önismeretben, önbizalomban fejlődjenek és képességeihez mérten felfedezzék önmagukban azt, amiben sikeresek lehetnek.

Hiszek a mese erejében, nevelő hatásában. „A mese a fantázia és a valóság közötti hídként szolgál, ahol a gyermek és a felnőtt egyaránt megtalálhatja önmagát.” /Maurice Sendak/

Szeretettel várom a leendő kis elsősöket!

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezés dátuma: 2024. április 18-19. (csütörtök és péntek). A beíratást személyesen tudja intézni 8:00 – 19:00 óra között iskolánkban.

(6000 Kecskemét, Lánchíd u. 18.)

 

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

INDUL A LÁNCHÍD-DOBSZERDA

2023 november 8-tól, a beiskolázási programunk keretében, minden szerdán 16:00 órától sok szeretettel várjuk az érdeklődő óvodásokat és szüleiket foglalkozásainkra.
Gazdagító programjaink változatos foglalkozások keretében mutatják be iskolai életünk sokszínűségét. Amíg a gyerekek tevékenykednek, a szülők tájékozódhatnak és megismerkedhetnek iskolánkkal, pedagógusainkkal.

HA SZERDA – AKKOR LÁNCHÍD!

Dobszerda plakát 2023 facebook
minikep03
Scroll to Top