Törös Olga emlékverseny

2024.03.27.

Tornabarátok gyűltek össze 2024. március 27-én iskolánkban. Volt lánchidas tornászok, fiatal sportolók, edzők és kecskeméti elöljárók, a sportban fontos betöltő személyek emlékeztek a kecskeméti Törös Olgára. Az olimpiai bronzérmes tornász, edző és testnevelő tanár tiszteletére első alkalommal rendeztek emléktornát.

„A emléktorna előzménye évekre nyúlik vissza. Még Mészáros Katalin, korábbi intézményvezetőnek terve volt az esemény megrendezése, mivel az iskola egyik fő profilja a lánytorna. Diákolimpiai bajnokok szoktunk lenni ebben a sportágban, idén is ezüstérmesek lettek a csapataink. Mivel van egy kecskeméti kötődésű olimpiai bronzérmes tornásznő, Törös Olga, úgy gondoltuk, ezt a kettőt összekapcsoljuk” Boldog Andrea, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola igazgatója.

A rendezvényen a fiatalok megismerkedhettek Törös Olga életével. Közös bemelegítéssel kezdődött az esemény, majd a tornabemutatók után minden egyes tornász érmet kapott, valamint a csapatok emlékplakettel térhettek haza.

Az eseményt hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg az iskolában.

Megjelent cikkek:

A program a magyar kormány támogatásával a

„Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című pályázati kiírás támogatásával valósult meg.

A támogatás kedvezményezettje a Mozgó Diák Alapítvány.

Scroll to Top