EFOP-1.8.5-17-2017-00069 – Menő menzák az iskolában

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

Sajtómegjelenés

“Menő Menzák” program a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

2018.02.01 – 2019.08.31

A projekt azonosítója: EFOP-1.8.5-17-2017-00069

A Kedvezményezett neve: Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány

Projekt címe: Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

A támogatás összege: 11 800 000 Ft

A támogatás intenzitása: 100%

A megvalósítás időszaka: 2018.02.01-2019.08.31 között tervezetten

A projekt megvalósítása során Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában tanuló gyermekek, valamint a szülők és pedagógusok számára szervez különböző programokat, melyek segítségével tudásmegosztás és tudásbővítés érhető el az egészséges táplálkozás témakörében.
A fejlesztés célja, hogy a diákok ismereteket szerezzenek annak érdekében, hogy egészségüket hosszú ideig képesek legyenek megőrizni.
A fejlesztés eredményeként a diákok korszerű ismeretekkel rendelkeznek majd a korszerű táplálkozáshoz kapcsolódó témakörökkel kapcsolatban és célunk a „jó szokások” kialakítása is.
A programelemek között szerepel kérdőíves felmérés a diákok táplálkozási szokásairól, dietetikai szaktanácsadás, tájékoztató napok, ismeretterjesztő előadások, főzőversenyek szervezése és tanulmányi kirándulás is.
A megvalósítás során közismert emberek (Csisztu Zsuzsa és Vincze Ottó) személyes példájukon keresztül mutatják be az egészséges táplálkozás előnyeit, valamint mesélnek saját tapasztalataikról is.
A 11,8 millió forintos uniós támogatás segítségével eszközbeszerzés keretében az iskola tárgyieszköz állománya bővülni fog konyhai eszközökkel, bútorokkal és a programokhoz kapcsolódó anyagokkal. A támogatás segítségével kialakításra kerül az iskolai tankert is.
A program keretében 6 db ivókút is beszerzésre kerül, amelyek a beépítést követően biztosítani tudják a tiszta ivóvíz vételezés lehetőségét a diákok számára.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Galéria: Képek megtekintése

Sajtóközlemény

Scroll to Top