NTP-KNI-17-0082 – Fókuszban A Tehetség

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

Sajtómegjelenés

Fókuszban a tehetség

„A hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása” című

NTP-KNI-17-0082 „Fókuszban a tehetség!” című pályázat a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Elnyert összeg: 1.220.000 Ft

A 2017-2018-as tanéven átívelő 60 órás tehetséggondozó program a fejlett kommunikációs készséggel rendelkező, a fotózás iránt érdeklődő tehetségeknek kínált komplex tevékenységeket. Megismerkedtek a fotózás eszköztárával, fotótechnikai ismereteket szereztek, a régebbi korok fényképezőitől kezdve, a digitális képkészítésen és feldolgozáson keresztül, a XXI. század modern technikájáig, a drónfotózással bezárólag. Elsajátították a képi megjelenítéshez, illusztráláshoz szükséges elméleti és gyakorlati alapokat. Az egyéni és közös alkotások lehetőséget adtak a verbális kommunikáció, a vizuális kifejezőképesség, az együttműködés, a társas kapcsolati kultúra fejlesztésére, az önmegvalósításra. A meghívott előadókkal történt interaktív beszélgetések során bepillantást nyerhettek a táj, a portré és a tárgyfotózás rejtelmeibe, a fotóriporteri munkába.

A felső tagozatos, vegyes korosztályú csoport együttes foglalkoztatásával, valamint a kortárs mentorok programban való részvételével megvalósult az eltérő korosztályok közti együttműködés, egymás segítése. A csoportmunkában végzett tevékenységek, a kooperatív oktatási módszerek alkalmat adtak az egymástól való tanulás lehetőségére, az önismeret és a társas kapcsolati kultúra fejlesztésére. A program önismereti és személyiségfejlesztési foglalkozásokat is tartalmazott.

Középpontban az élmény és alkotóközpontúság állt, a foglalkozásokon elkészült produktumok sokszínűek: kollázsok, montázsok, festett fotók, újrafotózott művek, fekete-fehér képek, képregényfotók, drónfotók, kisfilm, amelyek részletes bemutatására a zárókiállításon került sor.

A tehetségműhely programjának szerves részét képezte a Magyar Fotográfiai Múzeum állandó, valamint aktuális kiállításainak megtekintése, továbbá az Érden található Magyar Földrajzi Múzeum térképtárába való látogatás.

A projektzáró rendezvényen Mészáros Katalin tagintézmény-vezető, tehetségfejlesztő szakember ismertette a pályázó Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány működését, a pályázat célját. A megvalósult programelemeket Némedi-Varga János Krisztián tehetségműhely-vezető mutatta be, a résztvevő tanulók pedig számot adtak élményeikről, az elkészült produktumaikról. A rendezvényen szülők, barátok, pedagógusok vettek részt, továbbá megtisztelte záró programunkat Engert Jakabné KMJV önkormányzati képviselője, az Esélyteremtési Bizottság elnöke.

Kis videónk  a youtube-on is megtekinthető: itt

A Lanchíd Utcai Általános Iskolában megvalósított pályázatról szóló hír a keol-on: itt 

Képeink:

 

 

A tehetségműhely a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

Scroll to Top