NTP-MTTD-20-0095 Űrkadétok

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

Sajtómegjelenés

Űrhajós kadét kiképzés valósult meg a Lánchíd Utcai Általános Iskolában

A Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló tehetségsegítő programok támogatása” pályázati konstrukció keretén belül kerül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-MTTD-20-0095, a támogatás mértéke 1.225.000 Ft.

Szakmai összefoglaló

A pályázó alapítvány a tehetséggondozó program céljául tűzte ki, a természettudományok összefüggéseinek felfedeztetését a csillagászat és az űrkutatás segítségével. További célként fogalmazta meg a természettudományos gondolkodás fejlesztését, az aktív, cselekedtető tanulás révén, kísérletekkel, mérésekkel, elemzésekkel, modellezéssel, a természet­tudományok mindennapi életben használható elemeinek az elsajátítását. Az elsajátított ismeretek gyakorlati tudássá válásával a természettudományos ismeretek bővítése, valamint az MTMI irányú pályaorientáció elősegítése is megvalósult.

A 2020. december-2022. június közötti időszakban lebonyolított program célcsoportja a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 4-5. osztályos tehetségígéreteiből állt. A foglakozások során a tanulók megismerkedtek a csillagászati alapfogalmakkal, a Naprendszer égitesteivel, az űrkutatás múltjával, jelenével, az űreszközök típusaival. A bolygómozgásokat különböző játékokkal szemléltették, csillagképeket kerestek a csillagtérképből. Látogatást tettek a Csodák Palotájában, ahol a Fény tudománya és a Nagy kedvencek interaktív foglalkozásokon vettek részt. A program szerves részét képezte a Puli Space Csapatával megvalósított „Holdjárós nap”. Ennek keretein belül a résztvevők megismerkedtek a Puli Space Csapat tagjaival, a “Puli” roverrel, ami egy valódi holdi küldetésre tervezett bolygókutató jármű. Megtanulták irányitani a “Puli” rovert, amit egy tesztpályán is végigvezettek. A tehetségműhely egy csillagászati, űrkutatási kiállítással zárult, amelynek keretein belül a foglalkozásokon készített alkotásokat mutatták be a résztvevők, illetve képes beszámolót tartottak tapasztalataikról, élményeikről.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

Scroll to Top