NTP-MŰV-18-0096 Ismertető

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

Sajtómegjelenés

Ismertető

Pályázati azonosító: NTP-MŰV-18-0096

Elnyert támogatás: 1250000 Ft

A képzőművészetek terén tehetséget mutató gyermekek fejlesztésére, művészeti tevékenységeik támogatására nyújtotta be az Alapítvány a Művészetek nyomában címmel pályázatát, amely a Nemzeti Tehetség Program által támogatást nyert.

 

A program célja, a hogy a résztvevők gyakorlati úton, tevékenység közben ismerjék meg a különböző anyagok tulajdonságait, felhasználását, a változatos vizuális technikákat. A közös alkotások közben fejlesztjük a tehetségek vizuális befogadóképességét, alkotóképességét, szociális kompetenciáit, az egyéni alkotásokkal lehetőséget adunk az önmegvalósításra. A résztvevők által elkészített alkotásokból kiállítás nyílik, amely által megvalósul a tehetségígéretek közönség előtti bemutatkozása.

A 2018-19-es tanévet átfogó program megvalósítása során a gyermekek látványterveket készítettek az iskola aulájáról, megtervezték annak díszítési lehetőségeit. Címerpajzsokat készítettek, megismerkedtek az animálás technikájával, az általuk választott meséket illusztrálták. A használati- és dísztárgyak készítése közben az alkotómunka folyamatának,

összetevőinek gyakorlati elsajátításával az alkotás örömének átélése, a munka megbecsülése, végső soron a pozitív alkotó magatartás, a környezet szebbé tétele iránti igény kialakítására törekszünk a program megvalósítása során. A gyermekek az általuk készített dísz- és használati tárgyak gyakorlati felhasználását is megtapasztalják, a tehetségműhely zárásaként megrendezésre kerülő kiállításon.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

Scroll to Top