NTP-SFT-19-0023 “T-T”, Tornázz És Tanulj!

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

Sajtómegjelenés

“T-T”, Tornázz és tanulj!

A sportban (lánytorna) tehetséget mutató gyermekek fejlesztésére nyújtotta be a Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány „T-T”, Tornázz és tanulj! címmel pályázatát, amely a Nemzeti Tehetség Program által támogatást nyert. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-SFT-19-0023

 

A hazai és határon túli sporttehetségeket fejlesztő tehetséggondozó programok támogatása pályázati konstrukció keretében megvalósítandó program célja, hogy változatos feladatokkal, módszerekkel fejlessze a sport-tehetségek inkluzív és proaktív gondolkodását, önismeretét. További célja, hogy a torna mint alapozó majd versenysport által pozitív változást hozzon a sportolók tanulási attitűdjének alakulásában, egésszégi állapotában, életvitelében, fejlessze az együttműködési képességeiket, a kritikus gondolkodásukat, a toleranciájukat, empátiájukat, a kommunikációjukat és a felelősségvállalásukat.

A tehetségműhely foglalkozásai során változatos feladatokkal, módszerekkel mozdítjuk elő a sport más műveltségterületekkel, oktatási formákkal való állandó kölcsönhatásának kialakulását, amellyel erősíteni tudjuk a sportolók inkluzív és proaktív gondolkodását. A kontrollált szituációk segítik a tanulók önmagukról alkotott ismereteinek, társas készségeinek megélését, alakítását. A sportolók megismerik saját motivációikat, kreativitásukat, teljesítményüket a számukra könnyen és nehezen végrehajtható feladatokban.

A program szerves részét képezik a tehetségek szülei részére meghirdetésre kerülő szülői workshopok, és egyéni tehetségtanácsadások. Ezeken az alkalmakon lehetőséget biztosítunk egy-egy foglalkozás megtekintésére, továbbá a tehetséget támogató szülői háttér fontosságáról kapnak információt interaktív előadások formájában a résztvevők.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

Scroll to Top