NTP-TFV-20-0004 Tehetségtér

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

Sajtómegjelenés

Tehetség-közösségek alakultak Kecskeméten a Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány szervezésében


A Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „A tehetséges fiatalok társadalmi felelősségvállalásának erősítése, valamint a tehetséges fiatalok közösségbe, kiemelten alumni közösségbe szerveződésének támogatása” pályázati konstrukció keretén belül kerül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-TFV-20-0004, a támogatás mértéke 2.000.000 Ft.

Szakmai öszefoglaló

A TehetségTér – tehetség-közösségek Kecskeméten c. program a 2020. december és 2022. június közötti időszakban valósult meg. A pályázó Alapítvány céljául tűzte ki olyan komplex tevékenységsorozat megvalósítását, amely a résztvevők társadalmi felelősségvállalását erősíti, a Kecskeméthez, Bács-Kiskun megyéhez köthető tehetség-közösségekbe szerveződését támogatja. A programelem célcsoportját 21 fő alkotta, akik a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, valamint a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói közül kerültek ki.

A program során a résztvevők feltérképezték a Kecskeméthez, Bács-Kiskun megyéhez köthető tehetséggondozó programokat, szervezeteket. Megismerkedtek a társadalmi felelősségvállalás fogalmával, eszközeivel. Interaktív előadásokat hallgattak ebben a témában Palotai András, a Dr. Code Programozó iskola vezetője, Szamler László a Széchenyivárosi Zöld és Pont civil szervezet képviselője vezetésével. Elkészítették az iskoláikban működő társadalmi felelősségvállalás tematikájú programokat bemutató munkafüzetet, valamint az általuk, mint tehetség-közösségek által példaképként szolgáló tehetséges fiatalokat bemutató interjúkat. Ezek a bemutatások a pályázó honlapján és közösségi oldalán is elérhetők az érdeklődők számára. A program egy bemutatkozó börzével zárult, amely keretében szakmai-módszertani ismertetők valósultak meg, a tehetség-közösségek tájékoztató anyagai kerültek átadásra az érdeklődő tanulók, szülők, pedagógusok, tehetséggondozó szakemberek számára.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

Scroll to Top