Ökoiskola 2021-2022 tanév

Szülők részére:

Versenyek

Lánchíd a médiában

Sajtómegjelenés

... szöveg helye ...

… Szöveg helye …

... szöveg helye ...

… Szöveg helye …

Második helyezés

Bolyai Természettudományi Csapatverseny idei körzeti fordulóján iskolánk 3. osztályosai alapos és lelkes felkészülést követően remek teljesítménnyel az előkelő 2. helyezést érték el újoncként. 

„Lánchidas sáskák”: Bánóczky Bálint, Kovács Botond, Szerencsi Petra, Vizeli András.

Felkészítőjük: Tóth Valéria tanító

Gratulálunk! Hajrá Lánchíd!!!

Föld napja

A Föld Napja alkalmából diákjaink igyekeztek a tavaszi napsütésben iskolánk környezetét szebbé tenni. Tudják ők is nagyon jól, mert már megtanulták, hogy a Föld meghálálja a gondoskodást, amit teszünk érte.  A fenntarthatóság jegyében elkezdődtek az iskolakerti munkák, mellyel a már februárban magról elvetett palántáink végleges helyét készítjük elő, mindezt a technika tanórák keretein belül.

Résztvevő osztályok: 5.b, 7.c és 8.b osztályok

Felkészítő pedagógus: Bordás Mária

Föld napja a könyvárban

A Valentin nap alkalmából megrendezett, „Vakrandizz egy könyvvel” elnevezésű könyvtári zsákbamacska könyvek kölcsönzése nagy sikert aratott iskolánkban. Ezért április 22-én, a Föld napja alkalmából ismét könyvtárunkba vártuk az érdeklődőket. Ezúttal a bolygónkkal kapcsolatos ismeretterjesztő könyveket lehetett kölcsönözni a gyerekeknek. A zsákbamacska könyveket gyorsan elkapkodták, melyekhez egy-egy óriás puzzle darab is járt, amelyeket közösen a könyvtár bejáratánál össze is raktak a résztvevők.

Mihaszna projekt

November 25-én a 3-4. évfolyamosok „Mi haszna?” – „Mihaszna?” projekt zárásaként színes kiállítással örvendeztették meg az iskola többi tanulóját és a pedagógusokat. Az ezt megelőző hetekben matematika, magyar, ének, rajz, technika és környezetismeret órákon különböző feladatokat oldottak meg egyéni és csoportmunkában, imerkedtek a ház körül élő állatok hasznával. Kreativitásukat mutatták be a paravánokon elhelyezett munkáik. A gyerekek felkészítői: Szilyné Berka Monika, Gódor Andrea, Tóth Valéria, Institoris Ágnes, Házi Erzsébet, Gáspárné Ocskai Márta

Őszi puccparádé

Iskolánk, ÖKO iskola lévén, elsők között csatlakozott az Őszi PuccParádé elnevezésű eseményhez, amely során a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság szervezésében, a Patrióta Civil Kurázsi Egyesület, a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány és a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. támogatásával széchenyivárosi közterületek lombtalanítására került sor 2021. november 19-én pénteken délután.

Célunk, hogy tanulóink belső motivációtól vezérelve tapasztalatot szerezzenek és a valódi értékek védelmében tudatosan cselekedjenek és alakítsák közvetlen és tágabb környezetüket.

Tanulóink nagyon szívesen vettek részt ezen az eseményen, hiszen jót cselekedni, és azt együtt, közös összefogással véghezvinni mindig nagy örömet okoz.

Te SZedd

Az idei évben ugyanolyan szívesen csatlakoztunk a TeSZedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtési akcióhoz, mint már előző években is.

Ez a program a környezettudatos gondolkodásra nevelés mellett, a közösségi élet szerepét erősíti diákjaink életében és egyben hasznos időtöltés. A fő cél, hogy közösen megtisztítsuk közvetlen környezetünket. ezzel a tevékenységgel hozzájárulunk tanulóink szemléletformálásához, példát mutatva ezzel mások számára.

Tavaszi kirándulás Tiszakécskére

A temészetismeret tehetséggondozó szakkör úgy döntött, hogy ellátogat Tiszakécskére a Nádirigó tanösvényre, hogy tanulmányozhassa a vizek és a vízpartok élővilágát. Az időjárás kegyes volt, így szép napsütéses időben sétálhattunk végig a Holt Tisza sekély vizében 2500 méteren keresztül biztonságos cölöpösvényen, ahol 10 állomáson tájékozódhattunk az ott élő élőlényekről. Csodás élmény volt, amikor testközelből szemlélhettük a hatalmas testű szürkegémeket, amint szárnyra kapnak, izgatottan kapkodtuk a fejünket a vadkacsák gyors röpködésére, örömmel fedeztük fel a mocsári teknősöket, amint lustán sütkéreztek a napsütésben. Nagyszerű élmény volt ez a kis kirándulás.

A gyerekeket Institoris Ágnes szakkör vezető vitte el.

Scroll to Top